Bitcoin

Warren Buffett index voorspelt aandelencrash – Hoe zal Bitcoin reageren?

De “Buffett Indicator” heeft ongeziene niveaus bereikt sinds de dot-com-bubbel in de aandelenmarkt. Volgens deze index komt er een aandelencrash aan en de kans is groot dat Bitcoin een grote reactie zal zien wanneer de aandelenmarkt ineenzakt.


De aandelenmarkt staat op knappen

De ‘Buffett-indicator’ geeft aan dat de aandelenmarkt van de Verenigde Staten momenteel op knappen staat, meldt Yahoo Finance. Ondertussen investeerde Berkshire Hathaway, geleid door miljardair Warren Buffett, in Barrick Gold, de op een na grootste mijnwerker van edelmetalen ter wereld.

Het historische gemiddelde van de indicator is 1 en vóór de dot-com-bubbel lag hij op 1,71. Momenteel staat de Buffett-indicator naar verluidt op 1,70, wat aangeeft dat de aandelenmarkt sterk overgewaardeerd is.

Als de Amerikaanse aandelenmarkt inzakt omdat beleggers bang zijn voor overwaardering van aandelen, zal ook de Bitcoin te maken krijgen met hevige volatiliteit.


Wat zegt dit over de Bitcoin?

Volgens Tom Essaye, de oprichter van Sevens Report Research, worden aandelen beschouwd als ‘fundamenteel overgewaardeerd’ wanneer de Buffett Indicator 1.3 bereikt. Het huidige niveau van 1,7 geeft aan dat het mogelijk is dat er een sterke neerwaartse trend op de aandelenmarkt plaats zal gaan vinden.

Gedurende de afgelopen vier maanden heeft Bitcoin enige correlatie laten zien met de aandelenmarkt en goud. Sinds eind juli zien we echter dat de correlatie met goud groter is dan de correlatie met de aandelenmarkt. Dit is waarom sommige analisten verwachten dat een terugval op de aandelenmarkt het momentum van de Bitcoin zou kunnen versterken. Steeds meer grote instellingen zijn Bitcoin namelijk gaan beschouwen als een legitieme waardeopslag.

De verslechterende correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse aandelenmarkt, en de gelijktijdige inzinking van BTC en goud, ondersteunen de positieve vooruitzichten voor BTC wanneer de aandelen dalen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish
Bank of Canada: AI kan inflatie veroorzaken
VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering