Bitcoin stijgt groen
Bitcoin

Wat betekent een Bitcoin koers van $1 miljoen voor de wereld?

Samson Mow, de CEO van JAN3, voorspelt dat een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar per munt de potentie heeft om het wereldwijde financiële systeem te vervangen en het Lightning Network van Bitcoin in de problemen te brengen. Verder voorziet hij een significante impact op entiteiten als MicroStrategy, landen als El Salvador en uitdagingen voor sceptici als centrale bankiers en goud-liefhebbers.

Bitcoin koers van 1 miljoen dollar

De kern van het argument van Samson Mow voor de Bitcoin koers van 1 miljoen dollar is “maximale pijn” voor de meerderheid. Volgens Samson Mow is onvoorspelbaarheid het kenmerk van Bitcoin..

Die onvoorspelbaarheid kan een snelle stijging van de Bitcoin koers veroorzaken, die niet alleen de plannen van individuen op de schop gooit, maar gehele economische systemen.

Met zijn bedrijf JAN3 probeert Samson Mow de wereld voor te bereiden op een Bitcoin standaard. Onder andere door landen binnen het ecosysteem te trekken.

Samson Mow bespreekt ook het populaire Stock-to-Flow (S2F) model van de Nederlandse analist PlanB, die volgens hem zou breken als zijn voorspelling van de Bitcoin koers van 1 miljoen dollar uitkomt.

Het einde van centrale bankiers?

De oprichter van JAN3 merkt ook op dat zijn scenario ertoe kan leiden dat prominente economen als Christine Lagarde en Jerome Powell hun banen verliezen, omdat de wereld dan in rap tempo Bitcoin zou omarmen als valuta.

Het lijkt echter zeer onwaarschijnlijk dat Bitcoin het in zich heeft om centrale banken te vervangen.

Waarom zou een land er immers voor kiezen om over te stappen op een Bitcoin-standaard, terwijl de concurrentie nog met fiatgeld werkt. Landen die met fiatgeld werken kunnen onbeperkt lenen van de toekomst, waardoor het op de korte termijn heel lastig is om te concurreren met dit soort landen.

Ook zou het volgens Samson Mow betekenen dat MicroStrategy zijn doel om 1 procent van alle Bitcoin te bezitten niet gaat halen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk