Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wat betekent het voor Bitcoin als Trump herkozen wordt?

President Trump heeft eerder getweet dat hij ‘geen fan’ is van de Bitcoin, maar toch neemt hij ook geen stappen tegen de digitale munt. Zal dat veranderen als hij wordt herkozen?


‘Geen fan van Bitcoin’

De 45e president van de Verenigde Staten, Donald J.Trump, heeft Twitter gebruikt als uitlaatklep en dat geldt ook voor de Bitcoin.

Zijn uithaal naar de cryptomunt was echter vrij mild, Trump kennende. In 2019 tweette Trump: “Ik ben geen fan van Bitcoin”. Dit zou beschouwd kunnen worden als een strenge regelgeving tegen cryptomunten in Amerika. Dit is echter niet gebeurd.

Hoewel Trump zelf misschien niet zo veel van Bitcoin en andere cryptocurrencies houdt, heeft de Trump-regering een algemeen pragmatische houding ten opzichte van crypto ingenomen. In dit artikel blikken we terug op de afgelopen vier jaar en beschrijven we hoe het verder zal gaan als Trump herkozen zal worden.


“We hebben maar één echte valuta in de VS”

Trump’s tweet over crypto was een eenmalige actie. Het bericht was geïnspireerd door Facebook’s Libra stablecoin.

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn. De waarde is zeer vluchtig en gebaseerd op niets. Ongereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten,” tweette Trump.

Hij zei het volgende in een discussie:

“Zo zal ook de Libra van Facebook weinig status of betrouwbaarheid hebben. Als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, moeten ze een nieuw bankhandvest zoeken en onderworpen worden aan alle bankregelgeving, net als andere banken, zowel nationaal als internationaal. We hebben maar één echte valuta in de VS, en die is sterker dan ooit. Het is verreweg de meest dominante valuta ter wereld, en dat zal altijd zo blijven. En dat is de Amerikaanse dollar! “

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Het nationalisme van Trump is niet nieuw of verrassend. Het herinnert ook aan verklaringen van zijn economische topadviseur Larry Kudlow. Hij riep op tot een ‘King Dollar’-beleid om de status en waarde van de Amerikaanse dollar te vergroten.

“Bitcoin is geen echt geld”, schreef Kudlow. “Het is geen betrouwbaar ruilmiddel, noch is het een betrouwbare opslag van waarde. Het heeft geen regulering van de centrale bank, netwerkoperaties of zelfs gecentraliseerde uitgifte. Vanwege zijn enorme prijsschommelingen kan Bitcoin nooit een betrouwbaar betalingssysteem zijn.”


Toenemend onderzoek naar cryptocurrencies

Naarmate de eerste termijn van Trump vorderde, hebben we een grotere focus op cryptocurrency van overheidsinstanties gezien. Inclusief toegenomen IRS-onderzoek naar belastingbetalers die crypto-bezitten melden. Maar ook de SEC die hardhandig optreedt tegen wat zij beschouwt als illegale effectenaanbiedingen in de vorm van initiële muntaanbiedingen (ICO’s).

Ondanks de strengere regels is de cryptowereld dramatisch gegroeid tijdens de ambtsperiode van Trump. Toen hij aantrad in 2017 had BTC een marktkapitalisatie van iets meer dan $17 miljard. Vandaag is dat bijna $392 miljard. Crypto wordt veel meer gebruikt, zowel voor legale als illegale doeleinden. Het is dus logisch dat regelgevers en overheidsinstanties er op een gegeven moment rekening mee moeten houden.

Voor het grootste deel zijn ze bezig met het inhalen van het gebruik van de technologie en de implicaties ervan, in plaats van expliciet op te treden tegen Bitcoin of cryptocurrency. Trump heeft naar verluidt de minister van Financiën Steven Mnuchin in mei 2018 verteld om ‘achter Bitcoin aan te gaan’. We hebben echter geen enkele inspanning voor regulering gezien. Het was grotendeels een hands-off benadering die de advocaat van Carlton Fields, Drew Hinkes, zal doorzetten als Trump voor een tweede termijn wordt gekozen.


Geen duidelijke, strenge aanpak verwacht

Hoewel zowel de president als de minister van Financiën vijandig lijken te zijn tegenover cryptocurrencies zoals de Bitcoin, hebben ze geen van beide krachtige maatregelen genomen om het gebruik ervan te verbieden of te beperken,” vertelde Hinkes. Daarnaast zei hij:

“Ik verwacht meer van hetzelfde. Gezien de vijandigheid van de huidige regering tegenover het financieren van uitvoerende agentschappen, zou ik geen nieuwe golf van handhaving of de uitgifte van nieuwe richtlijnen verwachten.”

De laatste paar weken zijn er echter meer gerichte richtlijnen verschenen van overheidsagenten over hoe ze moeten omgaan met cryptocurrency. Eerder deze maand bracht de Inspecteur-generaal van de Belastingdienst van de Verenigde Staten een rapport uit. Hierin werd gesuggereerd dat de IRS niet genoeg toezicht houdt op crypto-exchanges.


Cryptocurrency Enforcement Framework

In dezelfde week vaardigde de procureur-generaal William Barr van het Amerikaanse ministerie van Justitie een 83 pagina’s tellend ‘Cryptocurrency Enforcement Framework’ uit.

“Tegenwoordig zijn er maar weinig technologieën die meer potentie hebben, ontwrichtend zijn en potentieel vatbaarder voor misbruik zijn dan cryptocurrency”.

“Ondanks zijn relatief korte bestaan ​​speelt cryptocurrency-technologie inderdaad een rol bij veel van de belangrijkste criminele en nationale veiligheidsdreigingen waarmee de Verenigde Staten worden geconfronteerd.”

Hoewel het rapport wijst op de rol van crypto’s bij het faciliteren van terrorisme, drugshandel, kinderpornografie en andere illegale activiteiten, is het niet allemaal negatief. “Om cryptocurrency zijn echt transformatieve potentieel te laten realiseren, is het noodzakelijk dat deze risico’s worden aangepakt”, suggereert ook het rapport van het ministerie van Justitie.

“Het Regulatory Enforcement Framework en zijn verklaring over end-to-end encryptie zijn vrij duidelijke berichten voor de crypto-industrie. Het gaat over de manier waarop ze cryptocurrencies gaan behandelen, ongeacht het rechtsgebied.”

Hij voegde daaraan toe:

“Het Framework verdeelt de nalevingslast over de meeste, zo niet alle deelnemers. De implicaties voor crypto zijn in het algemeen zwaar, aangezien elk contactpunt met een Amerikaanse server, gebruikersinterface, entiteit, enz. zou kunnen leiden tot toezicht van Amerikaanse toezichthouders. Voor andere, meer specifieke blockchain-ontwikkelingen, zoals DeFi, stablecoins en verbeterde privacytokens, vormt dit raamwerk een gecompliceerde en potentieel destructieve nalevingsvereiste.”


Er zijn ook cryptofans

Desalniettemin werken er enkele cryptofans bij de agencies van Trump. De meest prominente is ongetwijfeld SEC-commissaris Hester Peirce, liefkozend bekend als “Crypto Mom”. Zij is door Trump aangesteld en eerder dit jaar beëdigd voor een tweede ambtstermijn.

Onlangs gaf ze toe dat ze nog steeds probeert haar collega’s over te halen over crypto-gerelateerde zaken. Daarnaast heeft ze haar afwijkende meningen beschreven waarin ze de SEC-beslissingen tegen cryptobedrijven bekritiseert. Ook heeft ze een ‘safe haven’-plan voorgesteld om bedrijven te helpen SEC verwikkelingen te vermijden.


Kan het belastingbeleid van Trump gunstig zijn voor crypto investeerders?

De mede-oprichter van CoinTracker, genaamd Chandan Lodha, vertelt dat het voorgestelde belastingbeleid van Trump ten goede zou kunnen komen aan crypto investeerders.

Het belastingplan van president Trump is vager dan dat van Biden, maar het is wel duidelijk dat hij het belastingtarief van vermogenswinst wilt verlagen van 20% naar 15%. Dit zou het bedrag aan belasting dat wordt betaald voor alle langetermijnhouders van cryptocurrency verminderen.

Natuurlijk kunnen de aanhoudende economische gevolgen van de pandemie en de stimuleringsmaatregelen van de overheid niet over het hoofd worden gezien. Artem Bespaloff is de CEO van Asic Jungle, een marktplaats voor mining hardware. Hij suggereert dat extra stimuleringsmaatregelen de inflatie voor de Amerikaanse dollar kunnen verhogen. Hierdoor zal de vraag naar Bitcoin uiteindelijk toenemen.

Daarnaast zei Bespaloff:

“Of het nu een regering van Trump of Biden wordt, we zullen hoogstwaarschijnlijk een voortzetting van het drukken van geld en inflatie in het algemeen zien. De Fed heeft aangegeven dat het de jaarlijkse inflatiedoelstelling van 2% wil overschrijden om de nultarieven in evenwicht te brengen. Democraten en Republikeinen hebben beide hun intentie getoond om door te gaan met fiscale stimuleringsmaatregelen. Deze zullen waarschijnlijk een positief effect hebben op de prijs van Bitcoin, hetzij voor of na de verkiezingen.”


Herverkiezing gunstig voor Bitcoin

De kans is groot dat de waarde van de Bitcoin tijdens een tweede termijn van Trump zal stijgen.

“Trump is zeer effectief geweest in het bouwen van een scheidingsmuur tussen de VS en de rest van de wereld, en tussen zijn eigen volgers en de rest van de VS. Verdeeldheid, samen met een slecht beheerde pandemie, belooft niet veel goeds voor de Amerikaanse economie,” zei hij. “Deze factoren kunnen nieuwe gebruikers naar BTC duwen als afdekking of middel om hun blootstelling aan schommelingen op de Amerikaanse markten te verkleinen.

“De correlaties tussen de regerende partij en de opkomst of ondergang van de markten en andere economische indicatoren mogen echter niet worden opgevat als indicatoren voor kortetermijnbewegingen.”

 

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten