Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Wat gebeurt er nadat alle 21 miljoen Bitcoin zijn gemined?

Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins worden gemined, maar wat gebeurt er als de tokens op zijn?


Wat gebeurt er als het op is?

Na de investering van $1,5 miljard door Elon Musk en Tesla in Bitcoin, lijkt het erop dat de groei van de cryptocurrency nog lang niet af zal gaan nemen. Er is echter één vraag die vaak rond gaat bij beginnende Bitcoin investeerders: wat gebeurt er als het op is?

Vanwege een bepaling in de bron code, kunnen er in totaal maar 21 miljoen Bitcoins worden gemined. Dat lijkt veel, maar in het afgelopen decennium zijn er al 18,5 miljoen Bitcoins gemined. Mede hierdoor denken sommigen dat er problemen zullen ontstaan wanneer het maximum aantal van 21 miljoen BTC wordt bereikt.

Het is echter iets ingewikkelder dan dat. Ten eerste wordt de snelheid van nieuwe Bitcoin die in omloop komt elke vier jaar gehalveerd. Dus hoewel er regelmatig blocks worden geïntroduceerd, daalt het aantal BTC tokens die op de markt komen drastisch.

Bij de eerste lancering zou bijvoorbeeld een Bitcoin-miner een beloning van 50 Bitcoin krijgen voor elk succesvol geverifieerd block. Dit werd vervolgens in 2012 met 50 procent verlaagd, dus ontvingen ze nog maar 25 Bitcoin. In 2016 werd dat 12,5 en vorig jaar 6,25.

Dit betekent dat tegen het huidige tempo, inclusief de 4 jarige halvings, naar verwachting de laatste Bitcoin pas rond 2140 zal worden gemined. Dat is veel tijd waarin de protocollen eromheen kunnen veranderen. Echter, als we op dat punt zijn aanbeland dat alle Bitcoin zijn gemined, dan zullen zullen Miners over moeten switchen naar een ander verdienmodel.


Markt gaat nog veel veranderen

Dit verdienmodel zal volledig gericht zijn op het verwerken van transacties op de Bitcoin blockchain. Aan elke transactie van Bitcoin zijn namelijk transactiekosten verbonden, dus hoewel het aanbod van de digitale niet oneindig is, zit er nog steeds waarde in de transactie. Op dit moment zijn deze kosten een paar honderd dollar per block. Maar naarmate de prijs van Bitcoin stijgt zullen de kosten ook stijgen, waardoor het werkt als een gesloten economie. Miners zullen hun geld dan dus verdienen puur aan de transactiekosten en niet meer aan block-beloningen.

Aangezien er nog minstens 100 jaar is voordat Bitcoin-miners de realiteit van zijn eindige capaciteit onder ogen zullen zien, kun je verwachten dat nieuwe methoden en nieuwe protocollen de markt in die tijd onherkenbaar zullen veranderen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten