cirq
Persbericht

Wat is Cirquity en waar draait het project om?

Cirquity krijgt deze vragen vaak, omdat zij misschien niet duidelijk genoeg zijn over de projectdoelstelling. Daarom hebben we dit bericht gemaakt om je te helpen Cirquity’s project op de meest eenvoudige manier te kunnen begrijpen.

Over het project

Cirquity is een cryptocurrency voor de community en iedereen is welkom om aan deze community te mogen deelnemen. De voornaamste reden waarom Cirquity aan dit project is omdat er veel limieten zijn bij het verzenden van geld, het maken van transacties in verschillende valuta’s of verschillende banken en landen. De kosten zijn hoog en je hebt er geen controle over. De focus is gericht op transacties, zoals overschrijvingen van land tot land waarbij de traditionele kostenvergoedingen worden omzeild. Cirquity gelooft dat iedereen het recht heeft om te weten wat cryptocurrency is en het te kunnen gebruiken, vooral ‘gewone’ mensen. Het doel van Cirquity is om te worden gebruikt op elk aspect van transacties op wereldwijde niveau. Door Cirquity en zijn softwares en apps minder ‘geeky’ en gebruiksvriendelijker te maken, kan iedereen het gebruiken.

Waarom kiezen voor Cirquity

Toegankelijkheid: Cirquity is open source en iedereen kan de code zien.

Snelle transacties: Cirquity maakt elke 30 seconden blokken aan, in tegenstelling tot elke 10 minuten. Uw geld reist 20x sneller.

Privé en veilig: Cirquity is een gedecentraliseerde cryptocurrency. Elke transactie is privé door default met Ring Signature geïmplementeerd.

Gemakkelijk minen: Cirquity wordt geleverd met een eigen basis CPU-miners en je kunt ook andere mining software of miningpools gebruiken.

Miners en service operators

Minen is moeilijk, zelfs als je al weet wat je doet. In veel gevallen heb je een speciale rig of hardware nodig om het goed uit te kunnen voeren. Met Cirquity kun je gewoon minen zonder gedoe of fancy hardware, je hebt alleen een CPU of GPU nodig die tegenwoordig bij elke computer wordt geleverd.

Als je een ‘small time’ miner of een beginner op dit gebied bent, is het instellen van je mining werkzaamheden vrij eenvoudig. Bovendien kunnen Cirquity’s communityleden en andere service operators van Cirquity je helpen in dit proces.

Service operators, zoals mining pools of public nodes kunnen Cirquity eenvoudig op hun platform adopteren. Door dit te doen, kun je CIRQ verdienen met jouw service en help je Cirquity’s community tegelijkertijd groeien!