Apple
Blockchain

Wat is het verschil tussen de VR-headsets van Apple en Meta?

Het is je vast niet ontgaan dat zowel Apple als Meta momenteel volop bezig zijn met de Metaverse en Virtual Reality. Dat levert gigantisch gave technologie op waar blockchain en crypto ongetwijfeld ook een bepaalde rol in zal spelen (althans, dat hopen wij natuurlijk). Nu is het natuurlijk de vraag welke headset beter bij jou past en waar jij flinke knaken voor gaat neerleggen om je eerste echte VR-ervaringen mee te maken in de huiskamer.

Mixed Reality

Het eerste verschil is dat Apple zijn genre omschrijft als Mixed Reality in plaats van Virtual Reality. De reden daarvoor is dat je door de headset van Apple ook altijd de echte wereld kunt zien. Je kunt als het ware schermen en andere dingen programmeren in de echte wereld.

Zo kun je jouw woonkamer en bureau omtoveren tot een gigantisch gave en inspirerende omgeving. Heb je bijvoorbeeld zin om vanuit een wolkenkrabber in New York te werken? Dan is het mogelijk om jouw achtergrond op die manier aan te passen.

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om op de top van een gigantische mooie berg te staan. De mogelijkheden zijn eindeloos, zowel voor gaming, sociale en professionele zaken.

Het is de bedoeling dat de headset van Apple begin 2024 op de markt komt en dan de concurrentie aangaat met de Meta Quest Pro, een meer geavanceerde versie van de Quest 2. Qua prijs wint Meta het in ieder geval, want bij hen betaal je maar 1.000 dollar, terwijl je voor de headset van. Apple 3.499 dollar kwijt bent.

Herkenbare verschillen

Het grote verschil is vergelijkbaar met het verschil tussen iPhones en bijvoorbeeld Android-telefoons. De telefoons van Apple voelen en zien er een stuk luxer uit. Hetzelfde geldt voor de headset.

Verder is de headset van Apple met een 4K scherm de grote winnaar, terwijl je het bij Meta met 1.920 x 1.800 per oog moet doen. Apple komt op een totaal van 23 miljoen pixels, terwijl Meta op 7 miljoen zit.

Ook qua processor moet Meta het afleggen tegen de beroemde M2 chip van Apple, die ook in de nieuwste laptops van het bedrijf zit. Alleen op basis van batterijduur doet Meta het ongeveer evengoed als Apple.

Uiteindelijk gaat het echter vooral om de content en moet je bepalen of jij überhaupt 3.499 dollar wil neerleggen voor een VR-headset. Wat wij tot nu toe hebben gezien is echter super tof. Persoonlijk ben ik ook benieuwd of dit bijvoorbeeld voor een nieuwe boost voor NFTs kan zorgen.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins