XRP token, Ripple
Ripple

Wat zou de waarde van XRP zijn bij een marktkapitalisatie van $1 biljoen?

De koers van XRP is, net zoals de rest van de cryptomarkt, enorm gedaald. Op 31 juli bereikte de digitale munt nog een lokale piek van $0,65, waarna deze met meer dan 30% daalde.

Hoewel de prestaties op de korte termijn teleurstellend zijn, blijft de belofte en potentie van XRP enorm. Het doel van XRP is het faciliteren van snelle, goedkope en schaalbare grensoverschrijdende betalingen, waardoor het een gigantische markt aanboort. Als het project erin slaagt deze potentie te realiseren, kan het een indrukwekkende marktkapitalisatie bereiken.

Groei van XRP naar een marktkapitalisatie van $1 Biljoen?

Op het moment van schrijven bedraagt de totale marktkapitalisatie van XRP bijna $25,5 miljard. Eerder dit jaar besprak Chase, bekend van het Bitcoin Express YouTube-kanaal, de mogelijkheid dat XRP een marktkapitalisatie van $1 biljoen zou kunnen bereiken, bijvoorbeeld als de adoptie van de digitale munt breed gedragen wordt.

Om een dergelijke marktkapitalisatie te behalen, zou een groei van meer dan 3.825% nodig zijn en zou de koers van XRP uitkomen op ongeveer $18. Daarmee zou het ver voorbij zijn all-time high (ATH) van $3,40 gaan, die het project in 2018 bereikte.

Als deze voorspelling uitkomt, zou XRP het tweede grootste crypto-project zijn. Het zou bijna drie keer zo groot zijn als concurrent Ethereum (ETH), dat op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van bijna $268 miljard heeft. Bitcoin (BTC) zou nog steeds aan kop blijven, met een totale waardering van bijna $1 biljoen.

Uitspraak Ripple vs SEC rechtszaak als katalysator

Een mogelijke katalysator voor de digitale munt XRP is een positieve uitspraak of schikking in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hoewel een definitieve conclusie nabij lijkt, werd een recent geplande vergadering opnieuw geannuleerd.

Velen hadden gehoopt dat tijdens deze vergadering een schikking zou worden besproken in de bijna vier jaar durende juridische strijd. Geruchten suggereerden dat de bijeenkomst specifiek over Ripple zou gaan, maar dit bleek niet het geval te zijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt