Hack,, Trending

Webbrowser Mozilla Firefox blokkeert webgebaseerde cryptojacking

De grote en bekende (open-source) webbrowser Mozilla Firefox heeft een nieuwe beveiligingsfunctie toegevoegd. Hierdoor worden crypto mining-malwarescripts in de nieuwste browserversies automatisch geblokkeerd.


Firefox Nightly 68 en Beta 67

De nieuwe beveiligingsfunctie is in Firefox Nightly 68 en Beta 67 geïntroduceerd en brengt bescherming tegen crypto mining en fingerprint hack-aanvallen. Wanneer je één van deze versies hebt, is het mogelijk om de extra beveiliging te activeren.


Disconnect

Mozilla heeft niet als enige gewerkt aan deze nieuwe beveiliging. Zo heeft het bedrijf samengewerkt met privacy- en beveiligingssoftwarebedrijf Disconnect. Door middel van een verzameling van zwarte lijsten van malwaredomeinen die zijn gekoppeld aan fingerprinting- en cryptocurrency mining-scripts wordt de beveiliging mogelijk gemaakt. Deze zwarte lijsten werken naar verluidt erg goed, zo zouden ze de mining-services van onder andere Coinhive en CryptoLoot blokkeren.


Niet standaard ingeschakeld

De nieuwe functie is momenteel niet automatisch ingeschakeld. Dit is echter eenvoudig te doen door naar het gedeelte ‘Privacy en Beveiliging’ te gaan in de instellingen. Vervolgens kan de nieuwe functie worden geactiveerd. In de komende weken, wanneer de functie succesvol getest is, zal de functie standaard worden ingeschakeld.