Regulatie Nieuws

WeChat China verbied Crypto- en NFT-gerelateerde accounts

WeChat, wellicht het belangrijkste sociale mediaplatform in China, heeft zijn beleid bijgewerkt. Hierdoor worden accounts verboden die toegang bieden tot crypto- of NFT-gerelateerde producten of diensten.

Beperking of Verbanning

Accounts die betrokken zijn bij de uitgifte, handel en financiering van crypto en NFT’s zullen volgens de nieuwe richtlijnen beperkt of verbannen worden. Ze vallen door het aanpassen van het beleid onder de categorie ‘illegale zaken’.

Gezien het feit dat WeChat dagelijks meer dan 1.1 miljard gebruikers in China alleen al heeft, heeft deze beslissing een enorme impact. Het is benoemingswaardig dat het beleid zal straffen op de mate van schendingen. Hoe kleiner de schending is die gemaakt wordt hoe kleiner de straf. Het is hiermee niet dat iedereen die crypto- of nft-activiteiten uitvoert perse van het platform verbannen zal worden.

NFT’s nog grijs gebied

Afgelopen jaar heeft de Chinese overheid al meerdere fases voltooid om crypto’s lokaal te verbieden. Gezien de timing van de laatste beleidsupdate op WeChat, zou dit erop kunnen wijzen dat het platform sindsdien enige crypto-activiteit onopgemerkt heeft laten blijven.

NFT’s zijn in China momenteel nog in een grijs gebied. De digitale activa kan momenteel nog in fiat gekocht worden in China. Het is echter niet bekend of dit altijd zo zal blijven. Steeds meer Chinese bedrijven verbannen NFT’s van hun platforms.

Over het algemeen hebben functionarissen NFT’s afgekeurd, waarbij de China Banking Association, de China Internet Finance Association en de Securities Association of China in april van dit jaar een gezamenlijke verklaring hebben uitgebracht waarin het publiek wordt gewaarschuwd voor de verborgen risico’s van beleggen in de digitale activa.

Diverse grote platforms als WeChat en WhaleTalk distantiëren zich sinds maart van dit jaar van de relatief nieuwe technologie, nadat ze allebei begonnen met het verwijderen of beperken van NFT-platforms van hun netwerken. Dit is voornamelijk vanwege een gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving en de angst voor hardhandig optreden vanuit Peking.

Dit betekent tot slot echter niet dat het aantal digitale verzamelplatforms in China nog steeds groeit. Dit aantal is inmiddels gegroeid tot meer dan 500, wat vijf keer meer is dan in februari van dit jaar.

Regulatie nieuws

Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Belgische toezichthouder: Bitcoin en Ethereum zijn geen effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten