Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Welke factoren beïnvloeden de Bitcoin prijs deze week?

Het sentiment op de Bitcoin-markt was vorige week extreem optimistisch, toen PayPal aankondigde zich met de cryptomarkt te gaan bemoeien.

De BTC prijs doorbrak de $12.500 weerstand en steeg zelfs verder tot boven de $13.000. Dit gebeurde ondanks de onzekerheid rond de volgende fiscale stimuleringsmaatregelen van Amerika en de presidentsverkiezingen die plaatsvindt op 3 november.


Bitcoin staat er goed voor

Deze maandag opende de Bitcoin boven $13.000, een psychologisch ondersteuningsniveau waarvan traders denken dat het een stevige basis zal bieden voor de volgende bull run.

De fundamenten ondersteunen tot dusver het rooskleurige technische plaatje. De aankomende weken beloven een ook nog eens een zeer spannend te worden, met de belofte dat de Amerikaanse verkiezingen en fiscale stimuleringsbesprekingen de wereldwijde marktvooruitzichten zullen beïnvloeden, inclusief die van Bitcoin.

Analisten verwachten dat Joe Biden de zittende president Donald Trump zal verslaan. Ze voegen eraan toe dat een democratische meerderheid in zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden de weg zou vrijmaken voor een groter coronavirus-hulppakket van meer dan $2 biljoen.

Dit steunpakket zal ervoor zorgen dat de Amerikaanse dollar zwakker wordt en de koersen van safe-havens zoals goud en Bitcoin zullen stijgen. Dit betekent dat de verkiezingen een positieve invloed kan hebben op de BTC prijs.


Tech aandelen presteren uitermate goed

Naast de spanning rondom de verkiezingen zullen grote techbedrijven hun resultaten over het derde kwartaal vrijgeven.

De techsector presteerde in 2020 een stuk beter dan zijn concurrenten doordat de vraag naar online technologie tijdens de coronacrisis flink omhoog schoot. De sector dekt nu meer dan 80 procent van de totale winsten die door de S&P worden behaald.

Deze week zouden Facebook, Alphabet (Google) en Apple onthullen of hun recente koersstijging kracht bij wordt gezet door een groeiende winst. Analisten merken op dat investeerders zelfs een slecht financieel rapport zouden negeren, gezien de sterke groeivooruitzichten van de bedrijven in de komende 12 maanden.

Een prijsstijging van de tech-aandelen zou kunnen zorgen voor een lagere verkoopdruk bij de Bitcoin.

Bitcoin nieuws

75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline 75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline
BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten