Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Let op: $750 miljoen aan Bitcoin opties verlopen voor Halloween

Het is een spannende week. Er lopen aanstaande vrijdag namelijk $750 miljoen aan Bitcoin opties af.


Belangrijke data vallen samen

Er zou een grote piek in de volatiliteit kunnen ontstaan tegen het einde van de maand. Daarbij spelen twee belangrijke factoren een grote rol. De vervaldatum van $750 miljoen aan Bitcoin opties nadert.

Wanneer een verloop van opties nadert, moeten houders van optiecontracten hun contracten voor of direct na het verloop aanpassen. Vaak kan dat leiden tot volatiliteit in de prijs van de Bitcoin.

Het is echter moeilijk om de volatiliteit van de Bitcoin opties te schatten tot één of twee dagen vóór de daadwerkelijke vervaldatum. Maar de aanstaande vervaldatum, die zou plaatsvinden op de laatste vrijdag van de maand, valt samen met andere belangrijke data.

Volgens de CME Bitcoin futures kalender loopt het oktober futurescontract ook af op 30 oktober.


De op een na grootste Bitcoin futuresmarkt

CME is sinds kort de op 1 na grootste Bitcoin futures markt als we kijken naar de open interest. Dit maakt CME groter dan de Binance Futures markt.

Omdat CME bijna alleen maar gebruikt wordt door grote instituties, is de groei van CME een opmerkelijk feit. Het betekent namelijk dat de vraag naar Bitcoin van instituties nog nooit zo hoog is geweest.

De term open interest verwijst naar het aantal long en short contracten die openstaan op de exchange. Wanneer de open interest hoog ligt nadert het einde van een periode. Dit kan zorgen voor veel volatiliteit. Daarbij komt dat Bitcoin ook nog eens een hele belangrijke maandelijkse afsluiting tegemoet gaat.

Op 26 oktober, bij het sluiten van de weekly candle, markeerde de Bitcoin officieel zijn eerste wekelijkse candle boven de $13.000 sinds januari 2018. Als de Bitcoin in november boven de $13.000 blijft, zou het zijn eerste maandelijkse candle boven de $13.000 in bijna drie jaar noteren.

Onderzoekers vertellen dat de voortdurende Bitcoin rally de kansen op een langdurige opwaartse trend zou kunnen vergroten. De Bitcoin opties houden rekening met een kans van 7% dat de Bitcoin in de komende twee maanden de $20.000 bereikt.


Kan de Bitcoin zijn momentum behouden?

Of de verwachte toename van de volatiliteit de Bitcoin gaat helpen of juist een een scherpe koersdaling veroorzaakt, hangt af van het momentum van de Bitcoin.

Als de prijs van de Bitcoin tot de maandelijkse afsluiting boven de $13.000 kan blijven, zou dit de kans op voortzetting van de prijsstijging vergroten.

De voortdurende stijging van de prijs van de Bitcoin, ondanks data dat duidt op een grote verkoop van miners, laat ook zien dat er nieuwe vraag naar de markt komt. De verkoopdruk van bestaande spelers, miners en investeerders wordt gecompenseerd door nieuw kapitaal dat de crypto valuta markt betreedt.

 

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten