Hack Nieuws

Werknemer mobiel bedrijf wordt verdacht voor het helpen bij crypto gerelateerde SIM-swaps

Een 36 jarige medewerker van het bedrijf Telco uit Florida, de Verenigde Staten, wordt nu beschuldigd voor het helpen bij een grootschalige SIM-swapping-scam. Door middel van deze scam kon voor een aanzienlijk bedrag aan crypto gestolen worden van nietsvermoedende slachtoffers.


Inmiddels 2 personen aangeklaagd

Volgens een persbericht vanuit het Amerikaanse ministerie van justitit zou het gaan om Stephen Defiore, een 36 jarige man uit de Verenigde Staten. Er is nu een aanklacht tegen de Amerikaan ingediend voor samenzwering om daadfraude te plegen.

Naast Defiore is er naar verluidt ook nog een andere medewerker aangeklaagd die ook in verband kan worden gebracht met het SIM-swap-plan dat uiteindelijk 19 slachtoffers gemaakt heeft waarbij een aanzienlijk bedrag aan verschillende cryptocurrencies gestolen is.


Maximaal 5 jaar gevangenisstraf en geldboete

Defiore zou in de periode tussen augustus 2017 en november 2018 gewerkt hebben bij een telefoonbedrijf als verkoopvertegenwoordiger. Hierdoor had hij toegang tot vrijwel ieder klantaccount van het bedrijf, waarna hij relatief eenvoudig SIM-swaps kon uitvoeren. Bij dergelijke SIM-swaps wordt een simkaart toegewezen aan een andere gebruiker, waardoor iemand anders toegang krijgt over jou SIM-kaart. Hier zou de voormalig werknemer naar verluidt $500 per dag mee verdienen, naast zijn verdiensten als verkoopvertegenwoordiger.

Hiernaast zouden de gegevens van de SIM-kaarten ook nog eens verkocht worden, wat Defiore naar verluidt ruim $2.300 extra opgeleverd zou hebben. In 2020 werd een onderzoek uitgevoerd en bleek dat hij verdachte activiteiten had uitgevoerd, waardoor hij nu uiteindelijk dan ook voor aangeklaagd is.

Als Defiore daadwerkelijk voor alle beschuldigingen veroordeeld wordt, kan hem dit maximaal 5 jaar gevangenisstraf opleveren én een boete van maximaal $250.000 daarbovenop. Hiernaast kunnen nog enkele voorwaarden aan zijn vrijlating kunnen worden opgelegd, waaronder maximaal 3 jaar verplichte toezicht.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten