KwantumPC
Blockchain

Wetenschappers ontdekken hoe ze het ‘kwantumvoordeel’ kunnen overtreffen met binaire computers

Onderzoekers van het Flatiron Institute en de New York University hebben een nieuwe methode ontwikkeld die de prestaties van quantumcomputers overtreft, waarmee ze de traditionele binaire computer een nieuw leven inblazen. Dit volgt op een eerdere demonstratie door IBM in juni 2023, waarbij werd geclaimd dat hun kwantumsysteem beter zou kunnen presteren dan conventionele computers.

Nieuwe methode is gebruikt

De nieuwe methode, bekend als een tensornetwerkbenadering, biedt een nauwkeurigere en preciezere simulatie dan zowel de kwantumprocessor van IBM als andere klassieke methoden. Dit onderzoek zet vraagtekens bij het concept ‘kwantumvoordeel’, dat gebruikt wordt om kwantumsystemen te beschrijven die sneller en accurater nuttige taken uitvoeren dan binaire systemen.

Ondanks deze ontwikkeling blijft de quantumcomputerindustrie snel vooruitgaan. Verschillende bedrijven, waaronder IBM en MIT/Harvard-spin-out QuEra, beloven binnen enkele jaren nuttige quantumcomputersystemen op de markt te brengen. IBM streeft ernaar om in 2029 een keerpunt in kwantumcomputing te bereiken, terwijl QuEra beweert in 2026 een kwantumcomputer met foutcorrectie van 10.000 qubit te hebben.

Voortdurende concurrentie

Dit onderzoek onderstreept de voortdurende concurrentie tussen traditionele en quantumcomputing. Alhoewel quantumcomputers veelbelovend zijn, blijkt uit dit onderzoek dat de ontwikkeling van binaire computers nog lang niet ten einde is.

Experts beschrijven de quantumcomputerindustrie als nog in de kinderschoenen, maar met de snelle technologische vooruitgang op beide fronten, blijft de toekomst van computing een spannend en onvoorspelbaar veld.

Blockchain nieuws

Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie
Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP