Regulatie

Californië introduceert wetsvoorstel om blockchain-documenten permanent te maken

De Amerikaanse staat Californië heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend die het mogelijk maakt om het gebruik van de blockchain-technologie in het bijhouden van openbare documenten permanent zou maken. Mogelijk zullen andere Amerikaanse staten binnenkort volgen.


Goedkeuring mogelijk op 7 april 2021

Momenteel mogen bedrijven in de Californische staat al de blockchain-technologie inzetten om onder andere voorraadoverdrachten mee te volgen. Dit is echter een tijdelijke wet, die geldt tot 1 januari 2022. Dit nieuwe wetsvoorstel zou deze verandering van tijdelijk naar permanent moeten veranderen.

De senaat moet hier echter nog wel een officieel antwoord op geven. Verwacht wordt dat dit op 7 april dit jaar gebeurt. Verwacht wordt dat deze goedkeuring er komt, omdat in een eerdere fase al een concept van dit wetsvoorstel ruimschoots (32 stemmen voor 4 tegen) goedgekeurd is.


Verandering definitie blockchain

In het wetsvoorstel wordt onder andere een nieuwe definitie gegeven van de blockchain-technologie, om een systeem van gedecentraliseerde en wiskundig geverifieerde gegevens te beschrijven die afhankelijk zijn van gedistribueerde grootboeken. Op deze manier kunnen zeer gespecialiseerde gegevens opgeslagen worden in de permanente volgorde van geregistreerde transacties, op een veilige en fraude bestendige manier.

Dit breidt de huidige beschrijving van de blockchain-technologie volgens de Californische wet enorm uit. Deze luidt nu namelijk nog als volgt: “De blockchain-technologie is eenwiskundig beveiligde, chronologische en gedecentraliseerde consensusgrootboek of database.”

Met het nieuwe wetsvoorstel breidt de Amerikaanse overheid hun steun richting de blockchain-technologie steeds verder uit, waardoor op een efficiëntere manier onder andere beveiligingsuitgiften geregistreerd kunnen worden en ook veel andere nieuwe functies mogelijk worden. Verwacht wordt dat het wetsvoorstel zonder al te veel problemen goedgekeurd zal gaan worden.

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk