Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Whale koopt voor bijna $53 miljoen aan Ethereum en Bitcoin

Het lijkt erop dat één whale op dit moment extreem bullish is over Bitcoin en Ethereum. De whale in kwestie kocht sinds 21 december namelijk voor bijna 53 miljoen dollar aan Bitcoin. Eerder deze week spendeerde de whale 20 miljoen aan USDC stablecoins om voor 10 miljoen dollar aan Ethereum en 10 miljoen dollar Bitcoin te kopen.

13.843 Ethereum en 461 Bitcoin

Vanaf 21 december kocht de whale in totaal 13.843 Ethereum en 461 Bitcoin. Die Bitcoin kocht de whale tegen een gemiddelde koers van 43.168 dollar in. Op die Bitcoin heeft de rijke investeerder al een mooie winst gemaakt, want de Bitcoin koers staat met de huidige 46.000 dollar alweer een stevige 3.000 dollar hoger.

Op de Bitcoin in kwestie maakte de whale dus al ruim 1 miljoen dollar winst. Overigens gaat het niet om echte Bitcoin, maar om Wrapped Bitcoin (WBTC). Dat zijn Bitcoin die op de blockchain van Ethereum leven.

De Ethereum van de whale werden ingekocht voor 2.388 dollar per stuk, waardoor hiervoor ook een papieren winst op de borden staat.

Overigens is er momenteel ook een mysterieuze entiteit gespot die Chainlink (LINK) inkoopt. In totaal kocht de whale of rijke investeerder 2.745.815 LINK voor ongeveer 49,9 miljoen dollar van Binance via 49 nieuwe wallets.

LINK handelt momenteel op een koers van 18,29 dollar en staat daarmee met 4,52 procent in de min over de afgelopen 24 uur. Het lijkt erop dat de munt even moeite heeft op dit moment, maar waar dat aan ligt is lastig aan te geven.

Meestal scoren altcoins namelijk ook goed als Bitcoin in de plus staat. Vandaag staat Solana bijvoorbeeld met 4,05 procent in de plus. Daarmee heeft het zelfs een grotere stijging te pakken dan Bitcoin.

Ethereum doet het met een stijging van 1,17 procent vandaag een stuk minder dan Bitcoin. Zou dit dan een moment zijn waarop Bitcoin weer wegrent van de rest van de markt?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Bitcoin ETFs zien enorme uitstroom door spanningen in Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell