Bitcoin, BTC
Bitcoin

Whales halen $1 miljard aan Bitcoin weg bij Coinbase: Koersexplosie aanstaande?

Crypto whales roeren zich stevig in de markt door massaal Bitcoin van de beurzen af te halen. Recente activiteiten laten zien dat in de afgelopen weken alleen al voor $1 miljard aan Bitcoin is onttrokken van Coinbase.

Terwijl grote investeerders dus massaal BTC accumuleren, anticiperen analisten op verdere prijsstijgingen. Zij voorspellen dat de waarde van Bitcoin kan oplopen tot wel $600.000 tegen het jaar 2026.

Whales halen massaal Bitcoin weg bij de beurzen

Volgens gegevens van CryptoQuant hebben grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, in de afgelopen weken meer dan $1 miljard aan Bitcoin opgenomen van Coinbase, wat neerkomt op ruim 18.000 BTC.

Deze beweging valt samen met een toename in aankoopactiviteit van deze grote investeerders. Volgens de populaire analist Ali Martinez hebben ze in slechts tien dagen tijd meer dan 100.000 BTC verzameld, met een waarde van ruim $5 miljard.

Bitcoin wordt momenteel verhandeld boven de $52.000, na een stijging van bijna 100% in de afgelopen zes maanden. Deze stijging wordt toegeschreven aan de introductie van Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten en de groeiende vraag naar Bitcoin door deze fondsen. Volgens gegevens van BitMEX Research hebben deze ETFs sinds hun lancering al meer dan $4,5 miljard aan investeringen aangetrokken.

Het is niet duidelijk of de Bitcoin-adressen van spot Bitcoin ETFs in de gegevens zijn opgenomen, maar dit benadrukt de toenemende druk op het beschikbare aanbod van Bitcoin in aanloop naar de halvering in april, waarbij de beloning voor miners zal worden gehalveerd.

Krapte op de markt

Volgens analisten kan het verplaatsen van Bitcoin door whales naar eigen wallets de krapte op de markt verder vergroten. Dit, gecombineerd met een groeiende vraag, zou kunnen leiden tot verdere prijsstijgingen.

Tuur Demeester, een bekende Vlaamse crypto-analist, verwacht dat de prijs van Bitcoin tegen 2026 zal oplopen tot ergens tussen de $200.000 en $600.000. Hij wijst op de aanhoudende geldcreatie door overheden en centrale banken als een cruciale factor achter deze potentiële waardestijging.

Evenzo voorspelt Anthony Scaramucci, de oprichter van SkyBridge Capital, een aanzienlijke stijging van de Bitcoin prijs. Hij speculeert dat de koers na de volgende halving zelfs de $170.000 zou kunnen overstijgen. Met zulke optimistische voorspellingen van vooraanstaande analisten lijkt de toekomst van Bitcoin veelbelovend.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomst cadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins