Bitcoin
Bitcoin

Whales houden BTC vast – Komt er een nieuwe Bitcoin bull run?

Uit gegevens blijkt dat whales geen grote hoeveelheden Bitcoin verkopen tegen de huidige prijs. Sterker nog whales en grote hedgefunds zijn juist BTC aan het inslaan.


Recordvolume op Bakkt

De Bitcoin prijs kwam vandaag opnieuw boven de $11.100 uit. De handelsactiviteit van whales en het grote volume van Bakkt duiden dan ook op een versterking van het momentum.

Bitcoin prijs 4 uur – Bron: Tradingview

Volgens Ki Young Ju van CryptoQuant sturen steeds minder whales hun Bitcoins naar exchanges. Historisch gezien duidt dit op minder verkoopdruk van vermogende Bitcoin-investeerders.

Tegelijkertijd bereikte het volume van de Bitcoin-futuresmarkt van Bakkt een recordhoogte. Bakkt wordt beheerd door ICE, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE) en faciliteert BTC-transacties voor institutionele beleggers.

De whale activiteit en het recordvolume van Bakkt suggereren dat zowel whales als institutionele beleggers BTC tokens aan het verzamelen zijn.


Bitcoin blijft $11.000 testen

Whales en institutionele beleggers hebben een enorme impact op de Bitcoin prijs vanwege de omvang van hun transacties. Gezien het verminderde risico van grote verkooporders, is de afnemende drang van whales om BTC te verkopen een positieve factor. Ki zei het volgende:

“Exchange Whale Ratio bereikt een dieptepunt. Hoe minder whales hun geld naar exchanges verplaatsen, hoe minder het dumpen, en hoe hoger de BTC-prijs.”

Het gegeven waarnaar CryptoQuant verwijst, is het brede reserve van Bitcoin-bezit van whales op exchanges. Er zijn een paar whales die tegen de huidige prijzen verkopen. Uit de gegevens blijkt echter dat de meerderheid van de whales hun tokens gewoon blijft vasthouden.

De optimistische activiteit van whales valt samen met een duidelijke piek in de institutionele vraag naar Bitcoin op het platform van Bakkt.

Bitcoin whale activiteit op exchanges – Bron: CryptoQuant

Volgens Arcane Research en Skew bereikte het handelsvolume op Bakkt op 15 september een hoogtepunt. Hiervan was het grootste deel fysiek. Dit is slechts 24 uur nadat MicroStrategy een extra $175 miljoen aan BTC heeft gekocht.


Wat is de volgende stap op korte termijn?

Sommige handelaren denken dat er, mede door deze positieve factoren, een flinke prijsstijging zou kunnen plaatsvinden.

In de afgelopen maanden presteerde de DeFi markt beter dan grote cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum. Na zo’n periode zien we vaak dat investeerders de winst van hun DeFi-tokens terugzetten naar BTC. Dit extra volume zou op zijn beurt kunnen zorgen voor een Bitcoin prijsstijging.

 

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen