whale
Litecoin

Crypto whales kochten massaal deze altcoins in de tweede week van juli

De cryptomarkt staat al maanden onder druk, maar whales blijven vertrouwen houden. In de tweede week van juli lag de focus van whales, de rijkste investeerders van de markt, met name op Litecoin. Volgens IntoTheBlock verwerkten whales voor 3,32 miljard dollar aan transacties in de altcoin. Daardoor steeg de Litecoin koers met bijna 20%.

Whales kopen Litecoin?

Litecoin werd in 2011 in de markt gezet als het kleine broertje van Bitcoin. Het spreekwoordelijke zilver van de cryptomarkt, waarbij Bitcoin natuurlijk als het goud is aangemerkt. De laatste jaren verloor Litecoin echter zijn status, omdat mensen zich afvroegen of er wel digitaal zilver nodig is.

Die vraag is terecht, want in de digitale wereld kun je Bitcoin natuurlijk heel eenvoudig opknippen in kleine delen. Wat bij goud lastiger is, waardoor zilver vroeger ook een belangrijke rol speelde. In het geval van Bitcoin is dat dus minder waardevol, waardoor het nog maar de vraag is of Litecoin überhaupt toegevoegde waarde heeft.

Daar maken de whales zich ogenschijnlijk minder zorgen om, want zij kochten de afgelopen periode gigantische hoeveelheden aan Litecoin. De munt schoot omhoog en het aantal grote transacties met Litecoin ook.

Kan deze munt nog aan een revival beginnen in 2024 of moeten we Litecoin nu echt gaan vergeten?

Kopen whales ook Avalanche?

Naast Litecoin lijkt het alsof de whales ook interesse tonen in Avalanche (AVAX). Dit project staat voor snelheid, schaalbaarheid en de ontwikkeling van smart contracts, waarmee het in feite concurreert met projecten als Ethereum en Solana.

IntoTheBlock laat zien dat whales met tussen de 100.000 en 10 miljoen AVAX veel hebben bijgekocht sinds juni. Die accumulatie is nog niet gestopt, wat betekent dat zij de huidige koersen als een “korting” beschouwen voor de munt.

Niemand weet natuurlijk of ze daar gelijk in krijgen, want een tweede deel van de bullrun is allesbehalve gegarandeerd. Als grote investeerders de token blijven kopen is dat natuurlijk een goed signaal, maar veel zal ook afhangen van de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers.

Als Bitcoin het voor elkaar krijgt om een tweede deel van zijn bullrun te starten, dan kunnen altcoins volgen. Doet Bitcoin dat niet? Dan ziet het er ook voor altcoins niet rooskleurig meer uit in 2024.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Litecoin nieuws

Grote toename in cryptobetalingen voor Shiba Inu, Solana en Litecoin
Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?