Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Nieuws

Whales kopen massaal Bitcoin tijdens de dip

Even leek de Bitcoin koers te stijgen, maar al met al zorgde de renteverhoging van de Federal Reserve niet voor al te veel positiviteit rondom de cryptomunt. Toch lijkt er één groep te profiteren van de Bitcoin dip, namelijk crypto whales.

Accumulerende whales

Volgens Whale Alert zijn er de afgelopen 24 uur meer dan 166.000 Bitcoins overgedragen van crypto-exchange naar verschillende onbekende wallets. De geregistreerde transacties hebben een cumulatieve waarde van meer dan $3,12 miljard.

De meeste gerapporteerde Bitcoin transacties bevatten meer dan 9.500 Bitcoin. Het grootste deel van de overdrachten werd gedaan via de Huobi Crypto exchange. Tegelijkertijd werd er een transactie van 4.131 Bitcoin geregistreerd bij Coinbase.

Wu Blockchain meldde dat er de afgelopen 2 uur meer dan 43.000 Bitcoin uit de Huobi-wallet naar Binance stroomden. De totale uitstroom wordt geschat op ongeveer $820 miljoen.

Gigantische transacties

Huobi heeft gereageerd op deze gigantische transacties. Het zei dat het de interne geldstroom was die werd veroorzaakt door het normale opnamegedrag van gebruikers. Het wees er echter wel op dat het een ook fout van Whale Alert kan zijn.

De crypto exchange gaf ook aan dat een andere whale 99,99 miljoen USDT verplaatste naar een onbekende wallet. Huobi benadrukte dat dit interne txt was.

De beurs gaf aan dat deze transacties allemaal van het ene Huobi-systeemadres naar het andere gingen. Dit was geen uitstroom. Het ontvangstadres van deze transacties worden geïdentificeerd als hun eigendomsadressen.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving