Regulatie Nieuws

Fed verhoogt rente met 0,75% – wat betekent dit voor Bitcoin?

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve heeft zojuist in een toespraak laten weten dat het de rente in Amerika opnieuw met 75 basispunten (0,75%) zal verhogen. De meeste analisten verwachtten al een dergelijke verhoging, maar ondanks dat is en blijft het een enorme rentestap.

Weer een enorme rente verhoging om de inflatie te beteugelen

De beleidsmakers van de Amerikaanse koepel van centrale banken vertellen dat het harde ingrijpen nodig is om de inflatie onder controle te krijgen. Vorige maand en die maand ervoor verhoogde de Federal Reserve de rente ook al met 0,75%. Sinds de jaren tachtig heeft de Fed niet meer zo snel de rente verhoogd. Het zou trouwens goed kunnen dat de Fed ook volgende maand weer de rente zal verhogen, zo vertelt Jerome Powell. De Fed wil er namelijk alles aan doen om de inflatie terug te dringen.

Bitcoin koers reageert positief

De Bitcoin koers lijkt positief te reageren op de verhoging van 0,75 procent. In een eerder artikel schreef Newsbit al dat de verhoging van 0,75 procent voor wat opluchting zou zorgen voor Bitcoin investeerders. Er gingen namelijk geruchten te ronde dat de Federal Reserve de rente misschien wel met 1 procent zou verhogen vandaag. Of deze koersstijging lang stand gaat houden is echter nog maar de vraag. Uit de toespraak van Jerome Powell valt weinig hoop te putten dat de inflatie op de korte termijn af zal nemen.

Bitcoin koers na FOMC meeting
BTC 5 minuten per candle – Bron: Tradingview

De kans is vrij groot dat we in de komende uren een verhoogde volatiliteit zullen waarnemen in de Bitcoin koers. Dit zie je vaker gebeuren na dergelijke toespraken. Voor nu lijkt er wat opluchting te zijn bij crypto investeerders, maar een renteverhoging als deze is zeker niet om te juichen. Het zou na de Bitcoin koers, na de kleine opluchtings-rally dan ook, in het rood kunnen drukken.

Regulatie nieuws

De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten