jerome powell, fed
Regulatie

Fed verhoogt rente met 0,75% – wat betekent dit voor Bitcoin?

Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve heeft zojuist in een toespraak laten weten dat het de rente in Amerika opnieuw met 75 basispunten (0,75%) zal verhogen. De meeste analisten verwachtten al een dergelijke verhoging, maar ondanks dat is en blijft het een enorme rentestap.

Weer een enorme rente verhoging om de inflatie te beteugelen

De beleidsmakers van de Amerikaanse koepel van centrale banken vertellen dat het harde ingrijpen nodig is om de inflatie onder controle te krijgen. Vorige maand en die maand ervoor verhoogde de Federal Reserve de rente ook al met 0,75%. Sinds de jaren tachtig heeft de Fed niet meer zo snel de rente verhoogd. Het zou trouwens goed kunnen dat de Fed ook volgende maand weer de rente zal verhogen, zo vertelt Jerome Powell. De Fed wil er namelijk alles aan doen om de inflatie terug te dringen.

Bitcoin koers reageert positief

De Bitcoin koers lijkt positief te reageren op de verhoging van 0,75 procent. In een eerder artikel schreef Newsbit al dat de verhoging van 0,75 procent voor wat opluchting zou zorgen voor Bitcoin investeerders. Er gingen namelijk geruchten te ronde dat de Federal Reserve de rente misschien wel met 1 procent zou verhogen vandaag. Of deze koersstijging lang stand gaat houden is echter nog maar de vraag. Uit de toespraak van Jerome Powell valt weinig hoop te putten dat de inflatie op de korte termijn af zal nemen.

Bitcoin koers na FOMC meeting
BTC 5 minuten per candle – Bron: Tradingview

De kans is vrij groot dat we in de komende uren een verhoogde volatiliteit zullen waarnemen in de Bitcoin koers. Dit zie je vaker gebeuren na dergelijke toespraken. Voor nu lijkt er wat opluchting te zijn bij crypto investeerders, maar een renteverhoging als deze is zeker niet om te juichen. Het zou na de Bitcoin koers, na de kleine opluchtings-rally dan ook, in het rood kunnen drukken.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?