Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers stabiel in afwachting van Federal Reserve

De Bitcoin koers staat opnieuw onder zware druk, nu de Federal Reserve vanavond naar buiten zal brengen met hoeveel procentpunten de rente in Amerika zal worden verhoogd.

Vergadering van de Federal Reserve

Tot nu toe verhandeld de Bitcoin koers vrij stabiel, maar dat kan weleens een stilte voor de storm zijn. Dat de prijs boven de 19 duizend dollar staat is echter een goed teken. Dit betekent namelijk dat Bitcoin boven een cruciaal ondersteuningsniveau handelt. Echter, mocht de koers onder dit niveau zakken, dan zou dat voor een verdere correctie kunnen zorgen.

Bitcoin koers 21 september
BTC koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

De Amerikaanse Federal Reserve zal vanavond een nieuwe renteverhoging aankondigen vanwege de stijgende inflatie in de Verenigde Staten. Hoe hoog de renteverhoging zal zijn zal van cruciaal belang zijn voor verdere prijsbewegingen van de Bitcoin.

Verwacht wordt dat de Fed een renteverhoging van 75 basispunten aankondigt. Een renteverhoging van 100 basispunten zou echter ernstige verkoopdruk kunnen uitoefenen. Analisten verwachten dan ook dat de Bitcoin koers flink zal dalen als de rente inderdaad met 1 procent verhoogd zal worden. Aan de andere kant kunnen we een kleine opleving verwachten als de rente met 0,75 procent verhoogd zal worden.

MicroStrategy koopt meer Bitcoin

Op dinsdag 20 september kondigde MicroStrategy hun nieuwe aankoop van 301 Bitcoin aan. CEO van het bedrijf Michael Saylor merkte op:

MicroStrategy heeft nog eens 301 Bitcoin gekocht voor ongeveer $6,0 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $19.851 per Bitcoin. Sinds 19 september heeft MicroStrategy ongeveer 130.000 Bitcoin in zijn bezit die zijn verworven voor ongeveer $3,98 miljard tegen een gemiddelde prijs van $30,639 per Bitcoin.

MicroStrategy overweegt ook om aandelen te verkopen, ter waarde van $500 miljoen, om extra Bitcoin aan zijn reserves toe te voegen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten