crypto whales
Altcoin, Polygon

Whales kopen massaal één bepaalde Crypto en dat heeft een grote impact

Polygon (MATIC), de Layer-2 oplossing van het Ethereum (ETH) netwerk, maakt indruk. In de afgelopen 7 dagen is het project met meer dan 30% gestegen, waardoor het een van de grootste winnaars is. Deze prijsstijging is ook duidelijk waarneembaar in de on-chain data. Het is verrassend om te ontdekken wie verantwoordelijk is voor deze opwaartse trend.

Impact van whales op MATIC prijs

Uit data van CoinPedia blijkt een opmerkelijke toename in het transactievolume, wat wijst op een groeiende interesse. In de afgelopen 30 dagen is er een stijging van maar liefst 3.800% waargenomen in transacties van $100.000 of meer. Dit duidt erop dat vooral grote institutionele investeerders een drijvende kracht zijn achter de recente koersstijging van de digitale munt MATIC. Deze toename heeft ertoe geleid dat de prijs van MATIC nu in de buurt van de $1 ligt, een niveau dat voor het laatst in mei 2023 werd bereikt.

Opvallend is de concentratie van Polygon tokens bij een beperkte groep, de zogenaamde ‘whales’. Ongeveer 84% van alle Polygon tokens is momenteel in handen van deze grootbezitters. Dit fenomeen kan belangrijke gevolgen hebben. Het betekent dat een relatief klein aantal individuen of instellingen een groot deel van het totale aanbod controleert, wat zorgen kan oproepen over centralisatie binnen het netwerk. Met zoveel macht geconcentreerd bij een kleine groep, kunnen deze ‘whales’ een aanzienlijke invloed uitoefenen op de marktprijs van MATIC. Zij hebben het potentieel om aanzienlijke prijsschommelingen teweeg te brengen door grote hoeveelheden tokens te kopen of verkopen, wat we nu reeds zien gebeuren.

Polygon netto instroom

In de afgelopen 7 dagen heeft Polygon (MATIC) een significante netto-instroom van kapitaal ervaren, met een totale instroom van $77,91 miljoen tegenover een uitstroom van $64,26 miljoen. Dit betekent dat er voor een bedrag van $77,91 miljoen aan MATIC tokens zijn gekocht of naar het netwerk zijn overgebracht. De overtreffing van de instroom boven de uitstroom wijst op een netto positieve instroom van kapitaal in het netwerk. Dit wordt doorgaans beschouwd als een gunstig teken, aangezien het duidt op een groeiende vraag naar en vertrouwen in het betreffende token.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polygon of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Michaël van de Poppe: Bitcoin dominantie heeft piek bereikt, tijd voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC