Shiba Inu, SHIB
Shiba inu

Whales kopen massaal Shiba Inu na Shibarium lancering

De lancering van Shibarium werd enthousiast onthaald, niet in de minste plaats door de whales. Uit recente on-chain gegevens blijkt dat deze vermogende investeerders voor miljoenen aan Shiba Inu (SHIB) tokens hebben gekocht na de introductie van het layer 2 netwerk. Desondanks zakte de waarde van deze populaire memecoin aanzienlijk in de afgelopen week.

Wat zijn Whales?

Whales zijn in essentie vermogende wallets of adressen op het netwerk. Vanwege hun omvangrijke bezit van tokens kunnen zij de marktprijs significant beïnvloeden. Bijvoorbeeld, door in grote hoeveelheden tokens te verkopen, kan de prijs dalen. Anderzijds, door veel tokens te kopen, kan de prijs stijgen. Daarom houden on-chain analisten nauwlettend het gedrag van whales in de gaten; hun acties bieden vaak inzicht in de verwachte korte termijn prijsbewegingen.

$60 miljoen aan SHIB opgekocht door whales

De introductie van Shibarium op 16 augustus leidde tot een opmerkelijke toename van investeringen door whales. Figuur 1 illustreert deze trend door de instroom van SHIB vanuit vermogende adressen in de afgelopen 7 dagen weer te geven. Alleen al op 16 augustus werden er meer dan 6,5 triljoen munten aangekocht, met een totale waarde van bijna $60 miljoen.

Dit benadrukt de grote verwachtingen die beleggers hadden rondom het layer 2 netwerk. Echter, ondanks de substantiële instroom, leidde dit niet tot een prijsverhoging. Integendeel, de koers nam na de lancering aanzienlijk af. Waar de prijs op 16 augustus nog rond de $0,000010 lag, was dit drie dagen later al gedaald naar $0,0000085 – een daling van 15% in minder dan een week.

Whale instroom op het Shiba Inu netwerk
Figuur 1: Whale instroom op het Shiba Inu netwerk (bron; IntoTheBlock)

Shibarium lancering kent problemen

De tweede laag, geïntegreerd op het Ethereum (ETH) netwerk, heeft als doel om het hoofdnetwerk aanzienlijk te optimaliseren. Dit zal leiden tot goedkopere en snellere transactieverwerking. Daarnaast wordt het Shiba Inu ecosysteem verrijkt met nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om NFTs te verhandelen.

Ondanks de hoge verwachtingen, ondervond de lancering al snel technische problemen. Door een massale toestroom werd het netwerk overweldigd, waardoor ETH in de bridge vast kwam te zitten. Dit resulteerde erin dat gebruikers tijdelijk geen toegang hadden tot hun fondsen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins
Shiba Inu (SHIB) onder druk: Grote weerstand en verkoopdruk belemmeren herstel
Zal de Shiba Inu koers binnenkort stijgen? On-chain data toont gemengde signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken