Ripple, xrp
Ripple

Whales kopen miljoenen munten op terwijl XRP koers stijgt

De cryptomarkt beleeft een opleving. Sinds 7 juli is de totale marktwaarde van de cryptocurrency-markt met bijna $300 miljard gestegen.

Een van de best presterende munten is XRP. Deze altcoin is in de afgelopen week met bijna 36% gestegen en nadert nu een prijsniveau van $0,60.

Whales kopen grote aantallen XRP tokens

Een belangrijke reden voor de sterke koersontwikkeling is de toenemende activiteit van whales, oftewel vermogende investeerders die grote hoeveelheden cryptocurrency bezitten. Deze adressen hebben recent voor miljoenen dollars aan XRP-munten opgekocht.

De toename van whale-activiteit heeft geleid tot een stijging van de XRP-bezittingen onder deze vermogende investeerders. Dit wordt gezien als een positief signaal omdat whales vaak goed geïnformeerd zijn en hun investeringen een indicatie kunnen zijn van toekomstige prijsstijgingen.

Bovendien kunnen whales door hun grote kapitaal veel invloed uitoefenen op de marktprijzen. Als zij kopen, kan dit leiden tot een stijging van de prijs, omdat het vertrouwen in de munt toeneemt en andere beleggers deze trend vaak volgen. Analisten beschouwen deze ontwikkeling daarom als bullish voor de XRP-koers.

Macro-economische ontwikkelingen als katalysator

Een andere katalysator voor de stijgende XRP-koers zijn de macro-economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten. De nieuwe inflatiecijfers werden positief ontvangen, aangezien de inflatie in juni lager uitviel dan verwacht. Hierdoor kan de Federal Reserve (FED) mogelijk zijn rente meerdere keren verlagen in 2024, wat de kapitaalmarkten extra ademruimte kan geven.

XRP prijsvoorspelling

De XRP-koers is sterk op weg om de grens van $0,60 te doorbreken. Op het moment van schrijven vormt zich een weerstand rond het prijsniveau van $0,59. Als deze grens doorbroken wordt, zijn de volgende belangrijke doelen een koersniveau van $0,62 en $0,72. Als de XRP-prijs boven de $0,72 komt, zou dit de hoogste koers zijn sinds maart van dit jaar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?