Bitcoin (BTC) Whale
Ethereum

Whales verzamelen voor 59,6 miljard dollar aan Ethereum

Als gevolg van het omvallen van FTX en de problemen bij andere beursplatform neemt de interesse in eigen-wallets steeds meer toe in de industrie. Dat zien we ook terug bij de grootste whales, die behoorlijk veel Ethereum accumuleerden. Op het moment van schrijven bezitten zij een totaal van 31,8 miljoen Ethers, die goed zijn voor een marktwaarde van 59,6 miljard dollar.

Bullmarkt op komst?

Dat de whales op dit moment zoveel Ethereum bezitten lijkt een goed teken voor het netwerk. Het is immers nooit verkeerd als vermogende mensen vertrouwen hebben in een bepaalde financiële asset. In de bovenstaande grafiek van Santiment is ook te zien dat het om de grootste tien whales gaat.

Dit zijn whales waarvan bekend is dat het niet om de wallets van exchanges gaat en welke dus echte mensen zijn. Samen bezitten deze tien personen voor bijna 60 miljard dollar aan Ethereum. Dat noemen wij nog eens vertrouwen in de toekomst van het smart contract platform.

Op dit moment bezitten deze whales 31,8 miljoen Ethereum, terwijl de oude all-time high voor deze statistiek op 29,7 miljoen stuks lag. Zijn deze whales aan het accumuleren in aanloop naar de volgende (eventuele) bullrun? Alleen de tijd kan ons het antwoord op die vraag geven.

Mogelijke problemen

Hoewel de whales op dit moment gigantisch veel vertrouwen in de toekomst van Ethereum lijken te hebben, zijn er ook een aantal ontwikkelingen aan te wijzen die wat minder bullish zijn voor de nummer twee van de markt. Dat zijn echter omstandigheden die voor alle munten op de markt gelden.

Dan hebben we het natuurlijk over de macro-economische omstandigheden, die niet helemaal in het voordeel van risico-assets zijn op dit moment. De inflatie is wereldwijd nog altijd op een veel te hoog niveau, waardoor centrale banken de druk op de economie hoog moeten houden met de rente.

Het is heel goed mogelijk dat we het de komende maanden nog moeten doen met de relatief hoge rente die momenteel geldt op de markt. In een tijdsbestek van slechts 14 maanden verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve de rente van ongeveer nul naar de huidige vijf procent.

Ethereum nieuws

Topanalist voorspelt forse stijging voor Ethereum: koers kan richting $2.800 bewegen
Gaat China $1,3 miljard aan Ethereum verkopen?
Vitalik Buterin maakt kans op Nobelprijs voor de economie in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Deze 3 crypto’s laten enorme stijgingen zien: Wat is er aan de hand?
Bitcoin koers zakt onder $60.000 terwijl de SEC opnieuw toeslaat
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk