Altcoin Nieuws

Whales zetten miljoenen aan Ethereum om in PEPE

Het lijkt erop dat de grote jongens op Ethereum momenteel de focus hebben op memecoins. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de oppleving van PEPE, een munt die in een paar weken tijd met 5.000 procent is gestegen. Volgens Lookonchain spendeerde één whale bijvoorbeeld bijna 3 miljoen dollar aan PEPE via Wrapped Bitcoin (WBTC) en ETH.

Niet eens de grootste

De whale die bijna 3 miljoen dollar uitgaf aan PEPE is nog niet eens de grootste. Er is namelijk een whale die op ongeveer 14,4 miljoen dollar aan PEPE zit. “Deze whale is gestoord. Hij kocht een totaal van 760,6 miljard PEPE met 1.128 Ethereum (ongeveer 2,17 miljoen dollar) tegen een koers van 0,000002859 dollar. Op dit moment zit hij op 4,56 biljoen PEPE ter waarde van 14,4 miljoen dollar”, aldus Loononchain.

Dat zijn bizarre getallen om te investeren in een memecoin. Om dat te kunnen doen moet je echt op een punt zijn dat geld niet zoveel meer voorstelt. Dit soort gokjes neem je namelijk niet met een significant deel van je kapitaal, dat geloof ik niet.

Er zijn volgens Lookonchain ook mensen die met heel weinig geld een kapitaal hebben verdiend met PEPE. Wat dacht je bijvoorbeeld van een persoon die voor 2,1 Ethereum (ongeveer 4.410 dollar op dat moment) een totaal van 1,71 miljoen dollar wist te verdienen met PEPE.

De handelaar in kwestie kocht de PEPE een kleine zes uur nadat de token werd gelanceerd. Vervolgens verkocht hij de tokens in tranches. Iedere keer als de koers explodeerde verkocht hij een deel.

In totaal verkocht hij 3,27 biljoen PEPE voor 906.000 dollar en heeft hij er nog 700 miljard in bezit ter waarde van 808.000 dollar.

Een grote verliezer

Vandaag is PEPE een grote verliezer op de markt en staat de munt op een daling van 24,88 procent in de afgelopen 24 uur. Nu is het de vraag of de munt het nog in zich heeft om een nieuwe opleving te produceren. De market cap van het project staat in ieder geval op 706 miljoen dollar momenteel.

Terwijl het eerder nog boven de 1 miljard dollar uitkwam. De munt staat redelijk ver van zijn all-time high vandaan en de hype lijkt langzaamaan te verdwijnen. Er zullen nu al een hoop mensen zijn die op een gigantisch verlies zitten en balen dat ze zijn ingestapt.

Uiteindelijk is dat wel het risico wat je loopt met dit soort munten. Ze zijn uiteraard nergens op gebaseerd en je moet vooral hopen dat de hype doorzet en de koers nog verder stijgt. Op tijd kunnen uitstappen is met dit soort munten de belangrijkste kwaliteit die je moet bezitten.

Altcoin nieuws

Waarom daalt de crypto markt vandaag?
BNB, Cardano, Solana en Polygon onderuit na aanval van SEC
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?