Bitcoin ETF
Bitcoin, Regulatie

Wijst deze stap van de SEC op een goedkeuring van Spot Bitcoin ETF op 10 Januari 2024?

Recentelijk heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) besloten om de beslissing over de spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) aanvragen van Franklin Templeton en Hashdex uit te stellen. Dit uitstel betekent een verlenging van de beoordelingstijd voor deze twee aanvragers en vormt een nieuw hoofdstuk in de voortslepende ontwikkeling rondom de goedkeuring van Bitcoin ETF’s.

Gaat de SEC alle Bitcoin ETF aanvragen op 10 januari goedkeuren?

De stap van de SEC kwam als een verrassing, vooral met betrekking tot de aanvraag van Franklin Templeton. De beslissing om de beslissing uit te stellen wordt namelijk ruim voor de deadline van 1 januari genomen.

Bloomberg ETF-analist James Seyffart merkte deze vroege beslissing op, waarbij hij de unieke positie van Franklin Templeton benadrukte als de enige uitgever die geen bijgewerkte S-1, de aanbiedingsprospectus, had ingediend. Deze vroege beslissing suggereert een mogelijke afstemming van goedkeuringen voor alle aanvragers tegen 10 januari 2024.

Scott Johnsson, een financieel jurist bij Davis Polk, gaf ook zijn mening over de strategie van de SEC. Hij suggereerde dat deze vroege beslissing waarschijnlijk een tactische zet is om de commentaarperiode vóór 10 januari af te sluiten. Dit zou de SEC in staat stellen om alle aanvragen tegelijk goed te keuren.

De vertraging in de beslissing verlengt de tijdlijn voor de laatste twee van de twaalf spot Bitcoin ETF-aanvragers, die wachten op hun tweede deadlinebeslissing. Alle andere aanvragers wachten nu op hun derde deadline, behalve ARK Invest, dat zijn definitieve deadline op 10 januari heeft.

SEC’s Uitstel kansrijk voor Spot Bitcoin ETF goedkeuring

Hoewel het uitstellen van beslissingen door de United States Securities and Exchange Commission (SEC) vaak wordt gezien als een negatief signaal door crypto-investeerders, kan het in dit geval juist een positief teken zijn. Het feit dat de SEC extra tijd neemt om de aanvragen voor spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) te beoordelen, wijst mogelijk op een grondige en serieuze benadering van de regelgever met betrekking tot deze innovatieve financiële producten.

Dit uitstel kan erop duiden dat de SEC niet overhaast te werk gaat en de potentiële impact van spot Bitcoin ETF’s op zowel de cryptomarkt als de bredere financiële sector zorgvuldig afweegt. Deze bedachtzame benadering zou uiteindelijk kunnen resulteren in een weloverwogen en gunstige beslissing voor de cryptowereld. In plaats van een teken van afwijzing of twijfel, kan dit uitstel dus juist een indicatie zijn dat de SEC serieus bezig is met het proces en mogelijkerwijs toewerkt naar goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Dit perspectief biedt hoop voor investeerders en marktwaarnemers die uitkijken naar een grotere institutionele acceptatie van cryptocurrency. De nauwkeurigheid en zorgvuldigheid van de SEC in dit proces zouden de legitimiteit en stabiliteit van spot Bitcoin ETF’s kunnen versterken, wat een belangrijke mijlpaal zou zijn voor de cryptomarkt. Met de naderende deadlines in januari blijft de aandacht gericht op de SEC, waarbij een positieve beslissing een aanzienlijke impact kan hebben op de toekomst van digitale activa en hun rol in het financiële systeem.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?