Goud, gold
Bitcoin

Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis

Als je het aan de Nederlandse goudmagnaat Willem Middelkoop vraagt, dan zijn edelmetalen en Bitcoin mogelijk goede keuzes voor de komende weken tot maanden. Middelkoop roept dit in de context van de bankencrisis die zich momenteel ontvouwt in de Verenigde Staten, maar die met Credit Suisse ook het Europese continent al bereikte. “Blijf in ieder geval onder de limiet van 100.000 euro op je bankrekening”, aldus Middelkoop in hetzelfde artikel op Patreon.

Trots op de resultaten

De Nederlandse Middelkoop, die zijn doorbraak beleefde door de financiële crisis van 2008 te voorspellen, is trots op zijn aanraders van zondag 12 maart. Op die dag stelde hij namelijk Bitcoin, zilver, goud en een ETF om short te gaan op banken voor als potentieel goede investeringen. Sindsdien schreef Bitcoin een +36,4 procent, zilver +10,5 procent, ETF +7,6 procent en goud +6,5 procent.

Wat de analist met deze publicatie op Twitter eigenlijk wil zeggen is dat je hem moet volgen op Patreon, waar hij dit soort tips met zijn volgers deelt. Wij hebben momenteel geen abonnement op het werk van Middelkoop, dus daar kunnen we niet over oordelen. We kunnen echter niet ontkennen dat hij verstand van de materie heeft.

Wat Middelkoop ook siert is dat hij als doorgewinterde goud-investeerder de ‘overstap’ naar Bitcoin durfde te maken. De meeste veteranen die al lang in goud en zilver investeren moeten niets van Bitcoin hebben, omdat ze het als een bedreiging zien. Middelkoop omarmt Bitcoin al jaren en noemde het als een van de eersten het digitale goud.

Problemen in Zwitserland

Verder geeft Middelkoop ook commentaar op de overname van Credit Suisse door UBS, dat volgens de geruchten 2 miljard betaalt voor de geplaagde bank. De bank is volgens Middelkoop te groot om te redden, waardoor een overname de enige realistische optie was. “UBS + Credit Suisse kan op een dag weleens het. faillissement van Zwitserland betekenen”, aldus de analist.

Wat je wellicht niet weet is dat Saudi National Bank een paar weken geleden nog 1,5 miljard dollar in Credit Suisse investeerde voor 10 procent van de bank. Die investering is na de overname van vandaag volgens Gurgavin nog minder dan 100 miljoen dollar waard.

Hoe Gurgavin deze berekening precies maakte is even lastig te bedenken, maar het is wel een bizar feitje. Je zal een paar weken geleden maar 1,5 miljard in Credit Suisse pompen en deze week al door het putje gaan. Een verlies van meer dan 90 procent in een paar weken tijd, dat lukt zelfs in de crypto-wereld (bijna) niet.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken