Bitcoin stijgt
Bitcoin

Willy Woo: Bitcoin koers naar $1 miljoen in 2035

De populaire on-chain analist Willy Woo is extreem bullish over de Bitcoin koers. Volgens de analist kan de digitale munt dankzij één belangrijke drijfveer opstijgen tot het niveau van 1 miljoen dollar. Die koers gaan we volgens de analist wel pas bereiken rond het jaar 2035, dus enige mate van geduld is geboden.

Bitcoin koers van $1 miljoen door adoptie

Volgens Willy Woo is er een historische relatie tussen de Bitcoin koers en de hoeveelheid gebruikers in het netwerk. Op basis van zijn groeicurve-model verwacht hij dat de Bitcoin koers daardoor blijft toenemen de komende jaren.

“We liggen op koers voor een Bitcoin van $1 miljoen dollar in 2035. Dat niveau bereiken we door de groei van het aantal gebruikers in te zetten als gids voor de waardering van Bitcoin. Onthoud dat ik hier spreek over de ‘eerlijke waarde’ van Bitcoin en niet de piekwaarde die het tijdens een hype kan bereiken.

  • In de begindagen van Bitcoin duurde het lang voordat de koers op gelijke tred kwam met het aantal gebruikers. Bitcoin had niet eens een prijs totdat de 1000e gebruiker om de hoek kwam kijken. Dankzij de blockchain hebben we een mooi overzicht van het aantal gebruikers door het forensisch clusteren van adressen in entiteiten.
  • Prijsontdekking voor Bitcoin begon met vroege ‘beursplatformen’ als New Liberty Standard en Mt. Gox. In augustus 2011 lanceerde Bitstamp en hadden we meerdere wereldwijde beursplatformen om Bitcoin van een koers te voorzien.
  • Na 2012 begon de prijs zich te vormen rondom de toename van het aantal gebruikers van Bitcoin.”

Woo gelooft dat Bitcoin nog altijd in de vroege fase van adoptie zit en vergelijkt de adoptiesnelheid met die van het internet.

Bitcoin en het internet

“Bitcoin zit qua adoptie op 4,7 procent van de wereldbevolking. Het internet bereikte die grens in januari 1999. Wat dat betreft is het nog heel vroeg en die claim wordt gedekt door de best beschikbare data”, aldus Willy Woo over Bitcoin en het internet.

In de bovenstaande grafiek kunnen we de adoptie van Bitcoin vergelijken met die van het internet. Als Bitcoin dezelfde potentie heeft, dan zullen we dat de komende jaren gaan zien in deze statistiek.

Om gelijke tred te houden met het internet moet Bitcoin er de komende jaren flink aan trekken. Met name rond het jaar 2000 begon de adoptie van het internet te exploderen. Als we de woorden van Woo mogen geloven, dan zit Bitcoin rond dat punt en kunnen we de komende jaren dus vuurwerk verwacht.

Dat vuurwerk moet uiteindelijk resulteren in een Bitcoin koers van meer dan 1 miljoen dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten