Newsbit

winklevoss tweeling gemini

Winklevoss: Bitcoin prijs van $500.000 is mogelijk

winklevoss tweeling gemini

Terwijl Bitcoin steeds dichterbij de $20.000 grens komt, vertellen de miljardairs Tyler en Cameron Winklevoss dat BTC de marktkapitalisatie van goud zou kunnen inhalen.


Bitcoin kan een prijs van $500.000 bereiken

Bitcoin is goud 2.0 en daarom zal het goud binnenkort inhalen, vertelde Tyler in een recent interview aan CNBC. Om dit te laten gebeuren, moet Bitcoin een marktkapitalisatie hebben van $9 biljoen. Dit zou betekenen dat de prijs van 1 Bitcoin rond de $500.000 zal moeten liggen.

“Als je Bitcoin hebt, houd ze dan vast. Als je ze nog niet hebt, dan is dit het moment om te kopen. We denken namelijk dat de prijs binnen 10 jaar tijd 25x hoger zal liggen.”


Bitcoin is een geweldige afdekking tegen inflatie

De Bitcoin prijs bereikte gisteren een nieuw hoogste punt ooit en een enorme koersval zoals we die zagen in 2017 lijkt dit keer niet te gaan gebeuren.

Dit komt omdat er een enorme toestroom is geweest van grote institutionele investeerders die BTC beschouwen als afdekking tegen inflatie. Cameron Winklevoss zei:

“Ik denk niet dat er een activaklasse in de wereld is die bescherming biedt tegen inflatie en ook nog eens een geweldig rendement kan behalen.”

Bitcoin hoeft geen geweldig ruilmiddel te worden, maar het moet gewoon beter zijn dan goud, zei Cameron. Het is een betere versie van goud aangezien het makkelijk verstuurd kan worden en er nooit meer dan 21 miljoen BTC op de markt zal verschijnen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin is schaarser dan goud

Hoewel goud schaars is, is het onmogelijk om te weten hoeveel van het edelmetaal er onder de aardkorst is achtergebleven. Daarbij komt dat wetenschappers geloven dat er buiten onze planeet veel goud te vinden is dat in de toekomst kan worden gedolven.

Bij BTC zullen er maximaal 21 miljoen tokens in de wereld komen. Daarbij vind er elke vier jaar een halving plaats, waarbij het aantal Bitcoins dat aan miners wordt toegekend, wordt gehalveerd. De enige manier om het schaarse aanbod en de toegenomen vraag in evenwicht te brengen, is een stijgende prijs.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top