Bitcoin

Winklevoss haalt uit naar Barry Silbert: nog erger dan SBF

Cameron Winklevoss, de oprichter en CEO van Gemini, haalt opnieuw hard uit naar de Digital Currency Group (DCG) en zijn CEO Barry Silbert. De CEO van Gemini is helemaal klaar met het uitstelgedrag van Silbert en DCG, die het beursplatform van Winklevoss nog 1,47 miljard dollar schuldig zijn.

Wat is er aan de hand?

Het Gemini van Cameron Winklevoss maakte gebruik van een zogenaamd Earn Program. Hiermee konden gebruikers van het beursplatform hun cryptovermogen staken en daar in theorie een rendement over vangen. Nu is het probleem dat het zusterbedrijf Genesis van DCG de leenpartij achter het Earn Program was.

Op 16 november kondigde Genesis plotseling de tijdelijke schorsing van de opnames van het platform aan. Later op 19 januari 2023 moest het bedrijf zijn faillissement aanvragen.

Gemini probeert nu al enige tijd meer dan 1 miljard dollar van zijn gebruikers terug te krijgen van Genesis, maar is daar nog weinig succesvol in gebleken.

Cameron Winklevoss is daar nu helemaal klaar mee en stelt DCG CEO Barry Silbert een ultimatum. “Accepteer het beste en laatste bod voor 16:00u op 6 juli, of je staat voor een rechtszaak op 7 juli”, zo valt er in zijn laatste brief aan Silbert te lezen.

Erger dan Sam Bankman-Fried?

In zijn brief noemt de woedende CEO van Gemini Barry Silbert nog erger dan Sam Bankman-Fried. “Je moet wel heel speciaal zijn om 3,3 miljard dollar schuldig te zijn aan honderdduizenden mensen en vervolgens geloven dat je zelf een soort slachtoffer bent”, aldus Winklevoss.

“Zelfs Sam Bankman-Fried was niet in staat tot zulke waanvoorstellingen”, zo is Winklevoss hard over Barry Silbert.

Winklevoss wil dat Silbert de betaling doet in Bitcoin, Ethereum of in Amerikaanse dollars. Gezien het feit dat DCG steeds probeert te vertragen is het nog maar de vraag of de firma van Silbert überhaupt de fondsen heeft om aan deze eisen te kunnen voldoen.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?