Bitcoin, BTC token
Bitcoin

WisdomTree CIO openbaart cruciale voorwaarden voor Spot Bitcoin ETF

Het is je vast niet ontgaan dat de grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, vorige week een aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF indiende. Tot nu toe werd iedere aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF afgewezen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens WisdomTree CIO Jeremy Schwartz is het delen van data door beursplatformen cruciaal voor de goedkeuring van de SEC.

Wat heeft de SEC nodig?

Om een Spot Bitcoin ETF op de markt te krijgen moeten de marktpartijen die hierom vragen de SEC ervan overtuigen dat de markt daar transparant genoeg voor is. Tot op heden is de SEC van mening dat de kans op manipulatie te groot is voor de Bitcoin koers om toestemming te geven voor een Spot Bitcoin ETF.

“Iets wat de meest recente golf van aanvragen voor een Spot Bitcoin ETF gemeen hebben is dat ze proberen om beursplatform ertoe te zetten om data te delen over de handel, zodat de SEC meer gerustgesteld is op het gebied van manipulatie”, zo laat Schwartz weten.

Vreemd genoeg vond de SEC de markt wel volwassen genoeg om Bitcoin Futures ETFs goed te keuren in 2021. Wat dat betreft lijkt de stap naar een Spot Bitcoin ETF minimaal tot heel klein, maar tot nu toe is de SEC het daar nog niet mee eens. Nu is het hopen dat BlackRock hier verandering in kan brengen.

Wat is een Spot Bitcoin ETF?

Een Spot Bitcoin ETF is in principe niets meer dan een beleggingsproduct waarmee (grote) investeerders eenvoudig en veilig in Bitcoin kunnen stappen. BlackRock zelf zou bijvoorbeeld het beheer van de daadwerkelijke Bitcoin regelen, zodat investeerders zich alleen druk hoeven te maken over hun aankoopkoers.

Dat maakt het instappen in Bitcoin een stuk simpeler en voor veel investeerders ook aantrekkelijker, omdat ze de Bitcoin in kwestie bij een partij als BlackRock aan kunnen houden.

Zeker op grotere investeerders maakt een naam als BlackRock indruk, terwijl ze van een Binance niets hoeven te hebben.

Uiteindelijk draait het in de financiële wereld om vertrouwen en BlackRock is de uitgelezen partij om dat voor Bitcoin te regelen. Wat dat betreft zou het voor de markt fantastisch zijn als hier daadwerkelijk een goedgekeurde Amerikaanse Spot Bitcoin ETF komt uitrollen.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?