Witte huis
Regulatie

Witte Huis wil crypto gebruik beperken middels hoge belastingen

Het Witte Huis heeft gepoogd een elektriciteitsbelasting van 30% te rechtvaardigen die geheven moet worden op op crypto miners.

Het aanpakken van crypto miners

In overeenstemming met de onderdrukkende Amerikaanse overheidsmaatregelen die al van toepassing zijn op de crypto industrie, heeft het Witte Huis nu een Digital Asset Mining Energy (DAME) belasting voorgesteld. Het Witte Huis wil deze accijns opnemen in het nieuwe budget voor dit jaar.

In een blogpost op de website van het Witte Huis werd uitgelegd hoe de belasting bedoeld is als strafmaatregel, waardoor cryptominers verplicht worden om de volledige kosten te dragen die zij anderen opleggen. Volgens hen veroorzaken deze kosten milieuverontreiniging, stijgende energieprijzen en een toename van de uitstoot van broeikasgassen.

Het energieverbruik van crypto miners is enorm

Het Witte Huis schatte dat de energie die werd gebruikt door de 34 grootste crypto mining operaties evenhoog is als de energie die wordt verbruikt door 3 miljoen woonhuizen. Ook zou het elektriciteitsverbruik van crypto miners vergelijkbaar zijn met dat van alle thuiscomputers of het totaal van alle verlichting voor huizen.

De blogpost ging ook in op de bezorgdheid dat de crypto mining-industrie gewoon naar het buitenland zou verhuizen. Dit deed het door te stellen dat andere landen, waaronder China, cryptomining al hadden beperkt.

Alternatieve en groene energie

In de cryptomining-industrie zijn er al enorme stappen gezet opzoek naar alternatieve en groenere vormen van energie. Echter brengt de Amerikaanse regering nog steeds een verhaal naar buiten dat cryptocurrencies schadelijk zijn.

Het energieverbruik van cryptomining zal afnemen naarmate de technologie evolueert. De Federal Reserve en andere centrale banken zullen echter blijven proberen om zich een weg uit de schulden te drukken.

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?