Uitleg, Uitleg Trade

Uitleg, Uitleg Trade

Word succesvol: 7 tips om te handelen zonder emoties

Beheers je gevoelens en word een succesvolle en winstgevende handelaar. Wil je weten hoe? Lees deze 7 tips goed door en gebruik ze!


Emoties zijn de vijand van een succesvolle handelaar.

Mensen zijn allemaal emotionele wezens. We houden van, we haten, we voelen angst, we ervaren hebzucht en we twijfelen aan onze beslissingen. Al deze emoties zijn de vijand van een succesvolle handelaar.

“De sleutel tot handelssucces is emotionele discipline. Als intelligentie de sleutel zou zijn, zouden er veel meer mensen zijn die geld verdienen.” – Victor Sperandeo

Weten hoe je je emoties moet beheersen tijdens het handelen in Bitcoin (BTC) of een ander handelswaar, zal waarschijnlijk het verschil zijn tussen succes en mislukking. Het handhaven van een kalm en berekenend gedrag is de sleutel om geld te verdienen als handelaar.


De meest voorkomende fouten van emotionele handelaars

Hier zijn enkele veelgemaakte fouten die emotionele handelaren maken: overhandel, impulsief handelen, wraakhandel, handel na handel missen, aarzelen, de markt opjagen, te laat de markt betreden, voortijdige winst nemen, stops te dichtbij de markt of te ver weg van de markt verplaatsen, hun eigen regels overtreden of hun accounts leegtrekken.

Komt dit je bekend voor?

Toen ik, Scott Melker, voor het eerst ‘professioneel’ begon te handelen, voelde ik me wanhopig om te bewijzen dat ik het kon redden zonder een andere bron van inkomsten. Ik bracht talloze uren op het scherm door, bestudeerde prijsacties en zocht naar de perfecte timing voor mijn volgende transactie.

Omdat ik ‘fulltime’ was, voelde ik de behoefte om altijd op de markt te zijn en transacties te doen die niet in mijn plan pasten omdat het mijn ‘baan’ was en in mijn ogen betekende dat ik altijd ‘aan het werk’ moest zijn. ”

Ik nam grotere verliezen dan toen ik geen professional was. In het begin verplaatste ik stoplosses naar beneden uit angst dat ik de volgende grote stijging net zou missen of vroeg in mijn carrière een grote klap in mijn handelskapitaal zou nemen. Ik nam ook veel te snel winst, uit angst dat de prijs me zou keren en ik de kans zou missen om geld te verdienen.

Dit waren allemaal emotionele beslissingen die me geld kostten. Gelukkig kwam ik snel in mijn emoties en kon ik van mijn slechte gewoonten lessen maken.


1) Erken angst versus hebzucht

Angst en hebzucht zijn de twee meest voorkomende emoties die handelaren ervaren. Juist deze 2 zijn verantwoordelijk voor de meeste van de slechte beslissingen die hen geld kosten.

Angst wordt vaak veroorzaakt door te groot handelen, wat de gevolgen van een slechte beslissing verergert. Handelaren maken vaak fouten als ze zich in een te grote positie bevinden die ze anders niet zouden maken.

Angst komt ook veel voor als je met weinig overtuiging een transactie doet. Je weet dat je in de ‘verkeerde’ handel zit, maar je weet niet zeker hoe je kunt ontsnappen. Angst zorgt ervoor dat we ‘onze winnaars’ te vroeg verkopen en onze verliezers te lang vasthouden.

In de film Wall Street verklaarde Gordon Gekko dat ‘hebzucht goed is’. Een zekere hoeveelheid hebzucht is nodig omdat het nodig is om speculanten in de eerste plaats te laten handelen.

Het nadeel van hebzucht is dat het ervoor zorgt dat handelaren ‘de markt opjagen’, of FOMO krijgen in slechte posities. Een voorbeeld is kopen na een plotselinge stijging wanneer de markt al ‘overkocht’ is en de vraag afneemt.

Hebzucht zorgt er ook voor dat handelaren een positie voorbij hun doelwit houden en vaak niet op het juiste moment uitstappen. Perfect is vlak voordat de koers de andere kant opkeert. Dus hoe bestrijden we de valkuilen van handelen met te veel emotie?


2) Het falen in plannen, is plannen voor falen

Ontwikkel een systeem en houd je eraan. Heb specifieke criteria voor het instappen en verlaten van transacties. Handel altijd als gepland. Heb je instap moment, stoploss en winstniveaus vooraf in kaart – verander ze niet als je eenmaal in een transactie bent.

Wees geduldig en wacht op je instapmoment. Het aangaan van middelmatige transacties levert middelmatige resultaten op. Als u alleen de beste kansen verhandelt, handelt u minder, maar hebt u meer succes. Schrijf je regels op. Doe niets tenzij aan elke regel is voldaan.


3) Behandel handel als een bedrijf

Als je een fulltime handelaar bent, moet je de handel benaderen als een bedrijf. Maak een businessplan en bewerk het maandelijks. Houd een vakblad bij en bestudeer je fouten uit het verleden. Heb specifieke regels voor het nemen van winst om je rekeningen te betalen en uitgaven te dekken. Stel haalbare doelen en neem dagelijkse activiteiten op in je routine (markten bestuderen, financieel nieuws lezen, papierhandel, etc.) om je emoties op afstand te houden.

Je zult minder snel transacties uit verveling aangaan of omdat je interne druk voelt om productief te zijn. Zonder een plan wordt je waarschijnlijk elke ochtend wakker en ga je slechte transacties aan zonder echte richting.


4) Kijk nooit naar het scorebord

De enige score die ertoe doet, is de score aan het einde van het spel. Controleer je wallet of handelsstatus niet herhaaldelijk – stel deze in en vergeet deze. Hoe vaker je controleert om te zien hoe je transactie het doet, hoe groter de kans dat je een emotionele beslissing neemt om te vroeg te vertrekken of je stop loss te verplaatsen.


5) Weet wanneer je moet handelen

Het is verstandig om weg te blijven van suboptimale marktomstandigheden. De cryptomarkt, en meer specifiek de altcoin-markt, is zelden verhandelbaar. Wacht op het juiste moment om uit te voeren.

Handel alleen als je in de juiste mindset zit. Kijk niet naar de markt om je beter te voelen; als je niet in staat bent om te handelen, kan de eenvoudige oplossing gewoon zijn om er even uit te stappen.


6) Handel met de juiste hoeveelheid

Niets veroorzaakt meer angst dan te veel handelen. Begin klein en schaal op naarmate je portfolio en comfortniveau met de markt meegroeien. Schakel in en uit posities om de emotionele druk van te vroeg of te snel verlaten te minimaliseren.


7) Een leven leiden buiten de handel

Breng tijd door met je familie en vrienden. Ga regelmatig naar de sportschool. Eet gezond eten. Schakel je telefoon uit en controleer je portfolio niet regelmatig. Houd specifieke handelsuren aan en handel niet tijdens je vrije uren. Niemand kan 24/7 handelen – het veroorzaakt mentale vermoeidheid en slechte beslissingen. Krijg een leven!

Er zijn talloze stappen en technieken die een handelaar kan gebruiken om emotie buiten zijn besluitvorming te houden. Vind wat voor jou werkt en houd je eraan. Beheers je gevoelens en word een succesvolle en winstgevende handelaar.

Wil je nou nog meer tips? Lees hier over de 10 dingen die elke beginnend handelaar moet weten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten