XRP_Persbericht
Ripple

XRP bereikt hoogste koers sinds maart, ondanks algemene marktdaling

Terwijl de cryptomarkt opnieuw een bloederige dag beleefd, zwemt ripple (XRP) tegen de richting in met een opvallende prijssprong. Gisteren stal XRP ook al de show door als een van de weinige cryptomunten in waarde te stijgen. 

De indrukwekkende opmars wekt hoopt onder velen dat er goed nieuws is vanuit de rechtbanken, maar niets is minder waar. Desalniettemin nemen de geruchten toe dat de meeslepende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) spoedig ten einde komt.

XRP trekt zich niets aan van marktcorrectie

XRP heeft zich de afgelopen dagen met volle overtuiging los weten te koppen van bitcoin (BTC) wat betreft de prijsactie. De bitcoin koers is op maandag en gisteren in elkaar gestort tot $66.000, waar het zich momenteel nog altijd bevindt, maar de XRP koers is tegelijkertijd juist hard de lucht in geschoten.

Gisteren vlak voor het middaguur zette de cryptomunt van Ripple zichzelf in de schijnwerpers door in slechts twee uur tijd met bijna 7% te stijgen. Om precies te zijn bereikte XRP een piek van $0,638.

Na een tijdje op adem te zijn gekomen, begon XRP gisteren laat op de avond aan een nieuwe steile klim. Rond 22:00 uur bevond de koers zich nog rond de $0,62, maar na een stijging van meer dan 6% bereikte de koers diep in de nacht een absolute piek van $0,6585. De laatste keer dat XRP op een koers van ten minste $0,65 stond, was meer dan 4 maanden terug op 26 maart.

On-chain analyseplatform Santiment schreef eerder vandaag op socialmediaplatform X dat ook het aantal wallets met ten minste 10.000 XRP –  ook wel ‘sharks’ en ‘whales’ genoemd – is gestegen tot het hoogste niveau zes maandan van 279.400. De afgelopen vijf weken is dit aantal als een raket de lucht in geschoten, zo merkte Santiment op.

Uitspraak Ripple vs SEC rechtszaak op komst?

Er is geen waarneembare verklaring waarom XRP schittert in de huidige neergaande cryptomarkt. Er wordt echter veel gespeculeerd dat er binnenkort een punt wordt gezet achter de jarenlange rechtszaak tussen Ripple en de SEC, wat mogelijk invloed heeft gehad op de prijsrally.

Eind 2020 klaagde de financiële waakhond Ripple wegens het overtreden van de federale effectenwetgeving met de verkoop van XRP-tokens. Vorig jaar zomer behaalde Ripple een grote overwinning toen rechter Analisa Torres oordeelde dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet als effect moet worden beschouwd. De institutionele verkoop daarentegen wel, en dat is waar de partijen momenteel nog over in geschil liggen.

Het lijkt alsof het slotstuk van deze intense strijd al geruime tijd bezig is, maar wanneer het definitief zal eindigen, blijft onzeker.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt