Ripple Nieuws

XRP bij de top 10 van meest verhandelde assets door de 500 grootste BSC whales

Het lijkt erop dat de whales van de Binance Smart Chain (BSC) weer vertrouwen krijgen in XRP. De afgelopen 24 uur is de token namelijk de top 10 van meest verhandelde tokens binnengekomen van de 500 grootste whales van BSC. Die positie pakt de token nadat het de afgelopen week met ruim 12,90 procent is gestegen.

XRP is weer populair

De recente prijsprestaties van XRP zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. De token kan niet helemaal tippen aan de prestaties van Bitcoin en Ethereum, maar blijft aardig in het spoor van de grote jongens. Gisteren eindigde de token met een plus van 2,93 procent op de borden, waarmee de zesde groene sessie op rij werd genoteerd. Ook voor vandaag staat er een plus van 2,98 procent voor de afgelopen 24 uur.

In die zin is XRP op weg om de zevende groene dag op rij te schrijven. Wat dat betreft kunnen we zeggen dat het project weer op de weg terug is. Met die prestaties schrijft het momenteel een koers van 0,3876 dollar en een market cap van 19,66 miljard dollar, waarmee het op plek 6 staat op CoinMarketCap.

Boven XRP staan op dit moment alleen twee stablecoins (Tether en USD Coin), de BNB token van Binance, Ethereum en natuurlijk Bitcoin. De komende weken tot maanden moeten uitwijzen wat de toekomst voor XRP in petto heeft. Met als belangrijkste gebeurtenis op de agenda natuurlijk de uitslag van de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC).

De rechtszaak

Vanuit het kamp van XRP verwacht men de komende maanden het eindoordeel van de rechter in de zaak tegen de SEC. Het is voor zowel XRP als voor de verdere crypto-industrie te hopen dat de rechter in het voordeel van het project oordeelt. Als dat niet het geval is, dan bestaat er een kans dat XRP van een hoop beursplatformen verdwijnt. Dat zou namelijk betekenen dat de rechter het met de SEC eens is dat XRP kwalificeert als een effect voor de Amerikaanse financiƫle wetgeving.

Zonder vergunning mogen handelsplatform niet zomaar een effect op hun platform noteren. Partijen als Coinbase, Kraken en Binance hebben die vergunningen niet. Dat betekent dat XRP daar zomaar eens uit de boeken kan verdwijnen. Daarnaast kan een negatief oordeel van de rechter voor andere projecten ook betekenen dat de SEC bloed ruikt en hun ook als effect wil laten kwalificeren door de rechter.

Ripple nieuws

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Groep van 50 whales kocht in maand tijd 420 miljoen XRP
Ripple gebruikt computercode XRP Ledger om CBDCs te ontwikkelen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?