Ripple, xrp
Ripple

XRP breekt tweejarige neerwaartse trend: Komt er een Enorme Prijsstijging?

XRP heeft eindelijk de langdurige neerwaartse trendlijn doorbroken waarin het de afgelopen twee jaar was vastgelopen. Is dit de start van een enorme koersstijging?

In recente dagen heeft XRP een opmerkelijke prestatie geleverd. Met een stijging van meer dan 10 procent in slechts de afgelopen zeven dagen, heeft de munt zich onderscheiden als de best presterende grote cryptomunt op de markt.

Komt er een Enorme XRP prijsstijging?

Dankzij deze sterke prestatie heeft de XRP-koers weten te ontsnappen uit een neerwaartse trend waarin het de afgelopen twee jaar vastzat. Het is interessant om op te merken dat de vorige keer toen een dergelijke uitbraak plaatsvond, XRP een ongekende groei doormaakte – de prijs steeg met maar liefst 504x binnen een enkel jaar.

De bekende technische analist JD was de eerste die de positieve trend herkende. Met behulp van dagelijkse grafiekgegevens, benadrukte hij dat XRP vanaf december 2014 voor een periode van twee jaar verstrikt zat in een neerwaartse trendlijn. Echter, na het doorbreken van deze trendlijn, beleefde de munt een spectaculaire koersstijging tot wel 504 keer de oorspronkelijke waarde.

XRP’s Indrukwekkende prijsstijging en de Invloed van de SEC-Rechtszaak tegen Ripple Labs

XRP heeft onlangs een indrukwekkende solo-prijsstijging doorgemaakt, waarmee het een langdurige neerwaartse trend heeft doorbroken. Dit wordt onderstreept door data-analyseplatform Santiment, dat aangeeft dat deze aanzienlijke solo-stijging gepaard ging met twee enorme pieken in XRP-adresactiviteit. Deze pieken vertegenwoordigen de tweede en derde grootste in de geschiedenis van het netwerk. Vergelijkbare activiteitspieken werden ook waargenomen in maart, toen XRP een opmerkelijke stijging van 45% liet zien.

Hoewel er momenteel een golf van optimisme rondom de XRP-token heerst, is het moeilijk te voorspellen of deze rally stand zal houden. Diverse analisten geven aan dat het cruciaal is voor XRP om het weerstandsniveau van $0,54 te doorbreken. Als deze mijlpaal wordt bereikt, zou de koers in korte tijd kunnen stijgen naar $0,90.

Bovendien speelt de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple Labs, het bedrijf achter XRP, een significante rol in de prijsontwikkeling van de token. Elke ontwikkeling in deze zaak kan een directe impact hebben op de XRP-markt en kan daarmee bijdragen aan zowel opwaartse als neerwaartse koersbewegingen. Het is dus belangrijk voor beleggers om deze zaak nauwlettend in de gaten te houden bij het nemen van investeringsbeslissingen met betrekking tot XRP.

Ripple nieuws

Analist voorziet pas over vijf jaar weer een nieuwe piek voor XRP
Deze Drie XRP-Indicatoren Signalen Verdere Koersdaling
BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen