Ripple, Garlinghouse
Ripple

XRP ETF’s zijn onvermijdelijk, volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse

Nadat Ethereum (ETH) aan het begin van het jaar Bitcoin (BTC) achterna ging met de goedkeuring van zijn eigen Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is er een discussie opgelaaid welke altcoins de volgende kunnen zijn. XRP, de cryptomunt van Ripple, is een van de kanshebbers aangezien er al verschillende aanvragen zijn ingediend.

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is voor velen echter een zorgwekkende kwestie. Maar Ripple CEO Brad Garlinhouse wacht vol vertrouwen het beoordelingsproces af.

Ripple CEO is optimistisch

‘’Voor mij is het gewoon onvermijdelijk dat je naast Bitcoin en Ethereum ook een XRP ETF zult zien,’’ zei Garlinghouse gisteren bij Bloomberg Crypto Hij verwees naar het grote succes van de Bitcoin ETF’s, die in januari van dit jaar werden gelanceerd, om te benadrukken dat er overduidelijk veel vraag is vanuit zowel institutionele als particuliere investeerders naar deze activaklasse.

“Het is ook gewoon een onderdeel van de trend van steeds meer institutionele deelname in de crypto-industrie. Dus ik denk dat we dat blijven zien. En ik denk dat dit opwaartse druk op de prijzen creëert voor veel verschillende crypto’s, waaronder XRP.’’

Hoewel de prestaties van de in juli gelanceerde Ethereum ETF’s door sommigen worden bekritiseerd, is Garlinghouse van mening dat deze fondsen ‘’uitzonderlijk goed’’ presteren. Hij erkent wel dat er een duidelijk verschil is met het recordbrekende succes van de Bitcoin-fondsen, maar verwacht dat XRP ETF’s in hun voetsporen zullen treden:

“Ik denk dat we duidelijk een zeer geïnteresseerde en actieve gemeenschap rondom het XRP-ecosysteem zien, zowel hier in de VS als daarbuiten, en dat die gemeenschap is gegroeid. Daarom denk ik dat een XRP ETF het goed zal doen.”

2 bedrijven in de race voor XRP ETF

Crypto-vermogensbeheerder Bitwise was het allereerste bedrijf met een officiële aanvraag voor een XRP ETF. Op 2 oktober diende het een zogeheten S-1 registratieformulier in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Op 8 oktober ging Canary Capital het bedrijf achterna door ook een S-1 formulier in te dienen voor een XRP ETF.

De volgende stap voor beide bedrijven is om ook een 19b-4 formulier in te dienen om zo het beoordelingsproces van start te laten gaan. Zodra dat gebeurt, heeft de toezichthouder maximaal 240 dagen de tijd om tot een besluit te komen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

Ripple CEO geeft gigantische fout toe
Optimistische voorspellingen: Kan XRP stijgen naar $100 of zelfs $500?
Analist: ‘Waarom is iedereen zo bullish op XRP terwijl de belangrijkste weerstand nog steeds niet is doorbroken?’
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk