Exchange Nieuws, Ripple Nieuws

XRP-investeerders spannen rechtszaak aan tegen Coinbase: Dit is waarom

De strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is nog steeds aan de gang, maar er is nog een ander evenement dat de aandacht van de XRP-gemeenschap trekt: de airdrop van de Flare Network Token (FLR). Na een lange wachttijd van meer dan twee jaar, ontvingen XRP-houders eindelijk hun FLR-tokens op 9 januari 2023.

Hoewel de verdeling niet helemaal zoals gehoopt verliep hebben gerenommeerde crypto beurzen zoals Binance en Kraken de airdrop ondersteund. Een opvallende uitzondering hierop is Coinbase, de Amerikaanse crypto beurs die besloot om de FLR niet aan hun gebruikers te verdelen.

XRP investeerders spannen rechtszaak aan

Een deel van de XRP investeerders pikken dit echter niet en hebben een rechtszaak aangespannen tegen Coinbase. Advocaat Frederick Rispoli, van advocaten kantoor ‘Hodl Law’ heeft de zaak gisteren ingediend bij de Districtsrechtbank van de Verenigde Staten, Het twitter-account van het advocatenkantoor schreef:

“Een cryptobedrijf mag geen geld van klanten stelen. [..] Zelfs na FTX hebben sommige exchanges nog steeds de boodschap niet begrepen. Dit omdat ze niet ter verantwoording worden geroepen. Dat is over. Retourneer nu de SGB en FLR van klanten, inclusief schadevergoeding.”

Het advocatenkantoor ging verder en schreef ook:

We hebben een rechtszaak aangespannen tegen Coinbase wegens het nalaten hun klanten te voorzien van Songbird- en Flare-tokens die Coinbase publiekelijk heeft bevestigd te zullen distribueren. Geen excuses meer.

Wat houdt de aanklacht in?

De aanklacht beweert dat Coinbase publiekelijk heeft ingestemd met het verspreiden van de airdrop onder XRP-investeerders. De openbare beweringen van Coinbase hebben ertoe geleid dat XRP-investeerders XRP tokens hebben gekocht, het in bewaring op Coinbase hebben gehouden of zelfs XRP tokens naar de exchange hebben toegestuurd.

Dat de investeerders nu geen Airdrop ontvangen is dan ook oneerlijk en daarom dienen de eisers civiele vorderingen in tegen Coinbase wegens schending van fiduciaire plicht, fraude, nalatigheid, constructieve fraude, schending van oneerlijke concurrentiewetgeving en nog een aantal andere aanklachten.

Naast Flare (FLR) zijn de Songbird (SGB) tokens, die werden verspreid als onderdeel van de airdrop van het Flare Network in september 2021 als voorloper van de FLR-airdrop.

De advocaten van Hodl Law willen een verklaring van Coinbase waarom ze de Airdrop tokens wel hebben ontvangen, maar niet hebben uitgedeeld onder haar klanten. Daarnaast de advocaten een schadevergoeding van Coinbase voor de verliezen die de investeerders hebben geleden.

Ripple nieuws

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Groep van 50 whales kocht in maand tijd 420 miljoen XRP
Ripple gebruikt computercode XRP Ledger om CBDCs te ontwikkelen
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
XRP koers van 589 dollar in aantocht?