Ripple, XRP
Altcoin, Ripple

XRP is de meest populaire Altcoin in Zuid-Korea

XRP blijft wereldwijd geliefd bij veel crypto-fans, maar recente trends wijzen erop dat Zuid-Koreaanse investeerders bijzonder geïnteresseerd zijn in de cryptocoin van Ripple. XRP is nu zelfs de populairste altcoin in Zuid-Korea, gemeten naar handelsvolume dit jaar.

Dit blijkt uit gegevens van Kaiko, een aanbieder van informatie over cryptomarkten. Kaiko heeft onlangs de top altcoins op de cryptomarkten geanalyseerd, gebaseerd op handelsvolumes sinds begin 2023. Het onderzoek omvatte volumes op diverse beurzen, waaronder de vier grootste Koreaanse beurzen en Coinbase.

altcoins in volume op koreaanse exchanges
Altcoins met meeste handelsvolume op Koreaanse exchanges

XRP handelsvolume is omhoog geschoten

Uit het Kaiko-rapport blijkt dat het handelsvolume van XRP op de vier belangrijkste Zuid-Koreaanse beurzen sinds het begin van het jaar aanzienlijk is toegenomen tot ongeveer $16 miljard. Dit bedrag is meer dan driemaal het volume van Nano (XNO) en Dogecoin (DOGE), die respectievelijk de tweede en derde plaats innemen.

Het handelsvolume van XRP op deze beurzen overtreft zelfs het gezamenlijke volume van de drie activa die de tweede tot en met vierde plaats bezetten. Ter verduidelijking: de vier grootste beurzen in Zuid-Korea zijn UpBit, Bithumb, Coinone en GOPAX.

XRP is nu zelfs zo populair in Zuid-Korea dat het vorige maand het handelsvolume van Bitcoin overtrof. Alleen al op UpBit bedroeg het 24-uursvolume meer dan een half miljard dollar. Kaiko stelde in een eerder rapport dan ook dat de XRP-rally van de afgelopen tijd voornamelijk werd gedreven door Koreaanse investeerders. Deze vraag is voornamelijk afkomstig was van particuliere beleggers in Zuid-Korea, in plaats van institutionele instellingen.

Crypto whales hebben steeds meer vertrouwen in XRP

Naast de toenemende interesse van Koreaanse investeerders, blijven whales in verschillende landen massaal XRP tokens kopen. Dit in afwachting van een positieve uitspraak in de Ripple vs. SEC-zaak.

Gegevens van CoinMetrics tonen aan dat adressen met minstens 10.000 XRP-tokens sinds het begin van de SEC-rechtszaak meer dan verdubbeld zijn, van minder dan 120.000 in december 2020 tot meer dan 260.000 nu. Ondertussen wordt XRP op het moment van schrijven verhandeld voor $0,5168, een stijging van 0,22% in de afgelopen 24 uur.

Ripple nieuws

Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen