Ripple rechtszaak
Ripple

Update 18 april: Ripple versus SEC rechtszaak

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC blijft voortduren, in dit bericht lees je de meest recente updates in de zaak.

Juridische strijd duurt voort

Naarmate de juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voortduurt, is het onder de publieke aandacht gekomen dat de toezichthouder maar liefst vijf van de zes van zijn laatste zaken voor het Hooggerechtshof heeft verloren. Dit duidt op wat optimisme voor de cryptocurrency gemeenschap.

De meest recente nederlaag van de SEC is de zaak tegen Michelle Cochran. In deze zaak beschuldigde de toezichthouder een gecertificeerde openbare accountant uit Texas van het niet naleven van federale auditnormen. Dit werd onthuld in een tweet op 14 april door Stuart Alderoty, de advocaat van Ripple Labs. Naast deze zaak verloor de SEC dus nog eens 4 andere rechtszaken. Dat is opvallend positief nieuws voor Ripple investeerders.

‘Helderziende’ investeerder

Op 16 april deelde advocaat John E. Deaton, die meer dan 76.000 XRP-investeerders vertegenwoordigt in de voortdurende rechtszaak, een video uit 2018. In deze video vertelde Amerikaanse investeerder Tim Draper aan Gary Gensler dat banken in paniek raakten door de opkomst van de cryptomarkt. Hij voegde eraan toe dat er rechtszaken, media-aandacht en invloed op financiële toezichthouders zouden worden uitgeoefend om de groei van de cryptomarkt tegen te gaan.

Crypto fans vertellen dat dit de achterliggende reden is waarom de Gary Gensler, en de SEC zo krampachtig omgaan met de regelgeving rondom cryptocurrencies.

Ripple advocaat: Nieuwe argumenten SEC zijn niet relevant

De meest recente update is dat het juridische team van de SEC een brief heeft ingediend waarin het verwees naar een eerdere beslissing van een rechtbank in Massachusetts waarin het argument van de beklaagden werd afgewezen en de kant van de toezichthouder werd gekozen.

Echter, Ripple’s advocaat, Michael K. Kellogg, betoogde dat deze zaak “een niet-gepubliceerde opinie van de rechtbank” was en dus niet relevant was. Ripple heeft overtuigend bewijs om aan te tonen dat marktdeelnemers, die probeerden te begrijpen wat de SEC zou toestaan of verbieden, concludeerden dat het verkopen van XRP door de aangeklaagden geen ‘investeringscontracten’ waren.

Analisten voorspellen dat de Ripple-SEC rechtszaak binnenkort tot een einde zal komen, maar het blijft onzeker welke kant de beslissing zal opgaan. De uitkomst van deze zaak zal ongetwijfeld van invloed zijn op de toekomst van cryptocurrency-regulering en de bredere cryptogemeenschap. Het wordt dus een spannende tijd voor XRP investeerders en crypto fans.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?