Ripple, xrp
Ripple

XRP koers op het punt van explosieve groei, zal veel beter presteren dan Bitcoin

Volgens de bekende cryptohandelaar KALEO lijkt de XRP/BTC-grafiek klaar voor een uitbraak, wat kan betekenen dat de koers van Ripple binnenkort aanzienlijk stijgt.

De meest recente candle op de dagelijkse grafiek heeft de weerstand doorbroken die teruggaat tot de piek tijdens de Ripple-overwinning van vorig jaar, aldus KALEO. XRP is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 7% gestegen, waarmee het de bredere markt heeft overtroffen.

Vandaag bereikte de XRP/BTC-ratio een hoogtepunt van 0,0000099 BTC, het hoogste niveau sinds maart. Het paar heeft in minder dan twee maanden bijna 60% winst geboekt.

Bovendien zijn de Bollinger-banden van XRP extreem smal geworden, wat kan duiden op een grote prijsbeweging in de nabije toekomst.

Waarom stijgt de XRP koers?

De recente sterke prestaties van de XRP-koers zijn grotendeels te danken aan het feit dat de juridische strijd met de SEC waarschijnlijk bijna ten einde loopt. Veel investeerders verwachten binnenkort een uitspraak of schikking, wat optimisme heeft aangewakkerd. Deze uitspraak kan voor meer duidelijkheid zorgen over de regelgeving omtrent cryptocurrencies in de Verenigde Staten, wat een positieve invloed kan hebben op het marktsentiment.

Als de uitspraak gunstig is voor Ripple, voorspellen analisten dat de koers mogelijk boven de $1,20 kan stijgen, wat goed nieuws zou zijn voor XRP-investeerders.

Daarnaast lijken de aanstaande Amerikaanse verkiezingen ook gunstig voor Ripple en de XRP-token. Voormalig president Donald Trump heeft aangegeven dat hij vindt dat de Verenigde Staten te streng zijn voor crypto-bedrijven en dat de SEC innovatie tegenhoudt.

Hij heeft in een recente toespraak gezegd dat hij dit wil veranderen en overweegt zelfs SEC-baas Gary Gensler te ontslaan. Een positievere houding van de Amerikaanse regering tegenover crypto zou geweldig nieuws kunnen zijn voor Ripple en de bredere cryptomarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten