Ripple, xrp
Ripple

XRP-koers schiet met 20% omhoog – Wat ligt hieraan ten grondslag?

Heeft XRP eindelijk zijn momentum gevonden? Het lijkt er wel op. De cryptomunt zag binnen een uur een indrukwekkende stijging van meer dan 20%.

Volgens gegevens van Whale Alert is deze stijging mede te danken aan verschillende omvangrijke XRP-transacties afkomstig van crypto-exchange Binance, met een totale waarde van meer dan 57 miljoen dollar. Deze transacties omvatten vijf aparte overdrachten, elk bestaande uit 18 miljoen XRP-tokens.

Het is momenteel onduidelijk of deze transacties door één en dezelfde entiteit of door meerdere investeerders zijn verricht. Deze activiteit zou kunnen wijzen op aanzienlijke aankopen door grote investeerders (whales), en mogelijk zelfs door één enkele partij.

Gokken whales op de Ripple zaak?

De aanzienlijke aankopen door deze grote investeerders kunnen verband houden met de anticipatie op de uitkomsten van de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze zaak nadert een cruciale fase, waarbij belangrijke ontwikkelingen op de loer liggen.

In de rechtszaak tussen Ripple en de SEC zijn recent significante aanpassingen gemaakt aan de proceskalender. Deze aanpassingen hebben geleid tot het uitstellen van diverse kritieke deadlines, wat potentieel grote gevolgen kan hebben voor de uitkomst van de zaak.

Specifiek heeft de SEC de deadline voor het indienen van haar openingspleidooi verschoven naar 22 maart 2024. In reactie hierop heeft Ripple tot 22 april 2024 de tijd gekregen om hun verweer te formuleren. Vervolgens is aan de SEC een extra termijn tot 6 mei 2024 verleend om een repliek op Ripple’s verweer in te dienen.

XRP op weg naar $1,35?

Tony Edward van de Thinking Crypto Podcast interpreteert de recente groei als het begin van een aanzienlijke prijsstijging. Edward voorspelt dat XRP mogelijk een stijging naar $1.35 kan inzetten.

Deze positieve verwachtingen worden aangewakkerd door de algemene opwaartse trend van Bitcoin (BTC), waarvan verwacht wordt dat deze een domino-effect zal hebben op andere altcoins zoals XRP. 

Bovendien wordt de recente doorbraak van de digitale munt door een langdurige dalende trendlijn gezien als een bullish signaal voor de toekomstige prijsontwikkeling.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving