ripple, xrp
Ripple

XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1

Te midden van een algemeen positieve trend in de cryptomarkt, ervaart XRP ook een opwaartse beweging. Op dit moment is de koers van XRP gestegen naar $0,62, wat neerkomt op een toename van ongeveer 2,5%.

Volgens diverse analisten is dit slechts het begin van een mogelijke verdere stijging. De “Fear and Greed” index, die het marktsentiment weerspiegelt, toont ook veelbelovende signalen.

De Fear and Greed Index van XRP

De Fear and Greed Index is een instrument om het algemene marktsentiment te meten. Deze index combineert diverse indicatoren om te analyseren of beleggers overwegend hebzuchtig (greed) of angstig (fear) zijn.

Volgens recente gegevens van Coindex staat de index op 72, wat duidt op een algemeen optimisme onder beleggers over de toekomstige prijsontwikkeling van XRP. Echter, het is belangrijk te benadrukken dat een extreem hoge score op deze index soms kan duiden op een oververhitte markt, wat mogelijk een voorbode is van een toekomstige marktcorrectie.

XRP greed index
XRP greed index – Coindex

Factoren die XRP’s positieve sentiment kunnen beïnvloeden

De voortzetting van het positieve sentiment rond XRP hangt sterk af van verschillende factoren. Belangrijk zijn de macro-economische omstandigheden en de mogelijke goedkeuring van de langverwachte Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF).

Daarnaast kan positief nieuws in de juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bijdragen aan een aanzienlijke koersstijging van XRP. Zo hebben we in juli al gezien dat een uitspraak van rechter Analisa Torres leidde tot een verdubbeling van de XRP koers.

CoinsKid voorspelt stijging XRP naar $1.13

De gerenommeerde crypto-analist CoinsKid heeft op 6 december een mogelijke koersstijging van XRP naar $1.13 voorspeld. Deze voorspelling is gebaseerd op een verticale formatie die hij in de XRP-grafiek heeft waargenomen.

Deze recente observatie sluit aan bij zijn eerdere analyse, waarin hij aangaf dat een doorbraak van de weerstandsgrens op $0.6753 de weg zou kunnen vrijmaken voor een stijging naar $1.31. Gezien de huidige handelsprijs van ongeveer $0.62, bevindt XRP zich nabij dit cruciale niveau, wat de mogelijkheid van een significante prijsstijging verder ondersteunt.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?