Ripple, XRP
Ripple

XRP koers stijgt omdat de SEC de juridische strijd wil opgeven

Het hodl-leger van XRP heeft een paar goede dagen achter de rug. Over de afgelopen week gemeten schrijft de token namelijk een koerswinst van 41 procent, waarmee XRP nu op 0,4921 dollar handelt. Volgens de bekende YouTuber Ben Armstrong, die werkt onder de merknaam Bitboy Crypto, heeft de koersstijging alles te maken met de Securities and Exchange Commission (SEC).

De rechtszaak met de SEC

Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP token, is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met de SEC. De Amerikaanse financiële toezichthouder claimt namelijk dat de XRP token kwalificeert als effect, wat zou betekenen dat Ripple Labs een illegale effectenuitgifte heeft gedaan. Je mag in de Verenigde Staten – en in Nederland overigens ook – niet zomaar een effect op de markt brengen. Daar heb je in de meeste gevallen toestemming van de toezichthouder voor nodig.

Om die reden zitten Ripple Labs en XRP al jaren in grote problemen. Nu lijkt het er echter op dat de SEC de strijdbijl wil begraven. Als zij de rechtszaak met Ripple Labs inderdaad opgeven, dan is dat een enorme boost voor het project. Dat zou namelijk betekenen dat de token gewoon op de grote beursplatformen mag blijven. Indien XRP als effect kwalificeert, dan zouden platformen als Coinbase en Binance ze niet mogen noteren.

Opvallend dat XRP juist nu stijgt

Het is opvallend dat de XRP token juist nu aan een explosieve stijging is begonnen. Enkele dagen geleden leverde de SEC namelijk een samenvattende beoordeling in bij de rechter. Normaal gesproken wijst dat op het naderende einde van een zaak. Het lijkt erop dat de meeste experts het erover eens zijn dat Ripple Labs deze zaak in hun voordeel gaat beslechten.

In een lang draadje op Twitter schrijft advocaat John Deaton bijvoorbeeld op waarom hij denkt dat de SEC zal falen om te bewijzen dat XRP een effect is. Een verhaal dat door de XRP-gemeenschap natuurlijk met luid gejuich is ontvangen.

Ripple nieuws

Mega stijging op komst? Ripple (XRP) doorbreekt 6-jarig neerwaartse trendlijn 
Crypto-analist voorspelt: XRP koers stijgt naar $0,92 op 13 maart
Hou deze datums in de gaten voor de Ripple rechtszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Dogecoin had gekocht
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high