Ripple Nieuws

XRP koers loopt vast op belangrijk niveau – Ripple Whales blijven coins kopen

XRP lijkt eindelijk te herstellen, mede door een aanstaande definitieve uitspraak inde SEC versus Ripple rechtszaak in de komende dagen. Grote XRP investeerders lijken veel vertrouwen te hebben in een positieve uitkomst, aangezien ze enorme aantallen tokens op blijven kopen.

XRP whales komen in actie

De XRP koers is de afgelopen 24 uur enorm omhoog gevlogen. De prijs van 1 Ripple token ligt op het moment van schrijven rond de 0,502 dollar. Dit terwijl het minder dan een dag geleden nog rond de 0,420 dollar lag. Dat betekent dat de koers met 18 procent is gestegen vandaag. De prijsstijging was vanochtend nog indrukwekkender, aangezien XRP toen een piek bereikte van 0,554 dollar.

Gegevens van analysebureau Santiment tonen aan dat steeds meer grote investeerders (whales) veel tokens kopen. Het aantal actieve whales op de markt duidt op een gezonde langetermijntrend voor XRP. De whales kunnen de XRP prijs een extra impuls geven.

$0,56 is een belangrijke weerstandszone

Vanuit een technisch perspectief staat XRP er ook zeer goed voor. De koers is namelijk tot boven een belangrijke dalende trendlijn gestegen en dat is goed nieuws. De koersstijging vond plaats met enorme handelsvolumes en ook dat is een teken dat het positieve sentiment weer helemaal terug is gekeerd onder Ripple investeerders.

XRP koers 23 september

Zoals Newsbit eerder schreef ligt er wel een sterke weerstandszone rond de 0,56 dollar. Pas als deze doorbroken wordt kan de XRP prijs zich op gaan maken voor een nieuwe grote koersstijging.

Wat zijn de redenen achter de koersstijging?

Analisten wijzen verschillende redenen aan achter de enorme koersstijging van de afgelopen dagen. De eerste, en de meest genoemde, is het feit dat er eindelijk wat vaart komt in de rechtszaak tegen de SEC. De advocaat van Ripple Labs vertelt veel vertrouwen te hebben in een goede uitkomst en dat klinkt XRP investeerders positief in de oren.

Verder wijzen analisten naar een DeFi-ecosysteem genaamd ‘Sologenic‘. Dit systeem, die gebouwd is op basis van XRP, laat gebruikers handelen tussen cryptomunten en niet-blockchain gerelateerde activa zoals ETF’s en grondstoffen. Dit platform geeft de XRP token een use-case en een flinke boost.

Al met al ziet het er dus vrij positief uit voor Ripple investeerders, maar om de rally van de afgelopen dagen voort te kunnen zetten zal de munt dus wel eerst het 0,56 dollar niveau moeten doorbreken.

Ripple nieuws

Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen
Hulp uit onverwachte hoek voor Ripple in rechtszaak tegen SEC Hulp uit onverwachte hoek voor Ripple in rechtszaak tegen SEC
Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten