Ripple Nieuws

XRP koers stijgt in week tijd met 64 procent, wat is er aan de hand?

De XRP token van Ripple is aan een ware opmars bezig. Over de afgelopen 24 uur noteert XRP een plus van 27,14 procent en over de afgelopen week is de koers zelfs met 64,40 procent omhoog geschoten. De grote vraag is natuurlijk, wat drijft deze koersopleving van XRP?

XRP koers 23 september
XRP koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Zit Sologenic achter de koersexplosie?

Sologenic is een DeFi-ecosysteem dat is gebouwd op basis van het XRP-systeem. Hierop is het mogelijk om te handelen tussen cryptocurrency’s en niet-blockchain assets als aandelen, ETFs en grondstoffen van de grootste beurzen ter wereld. Een toepassing die de waarde van XRP een ware boost geeft, wat wel blijkt uit de explosieve stijgingen die de token deze week doormaakte.

In totaal zijn er op het protocol van Sologenic 40.000 verschillende aandelen, ETFs en grondstoffen te verhandelen. Sologenic maakt het mogelijk voor investeerders om hun assets te tokeniseren en vervolgens te laten verhandelen. Ook een stijging van de uitgifte van NFTs op XPRL schijnt de koers van de XRP token op te bedrijven.

Ripple zet stappen in rechtszaak tegen SEC

Dit is overigens niet het enige goede nieuws voor XRP. Ook de rechtszaak van Ripple Labs tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt een wending in de goede richting te nemen. De advocaat van Ripple heeft een nieuw argument ingebracht over waarom de XRP token niet als effect kwalificeert. Hij is namelijk van mening dat XRP geen effect van zijn, omdat er tijdens de ICO geen sprake was van een investeringscontract.

In dat contract legt de uitgever zichzelf verplichtingen op jegens de investeerders en krijgen de investeerders bepaalde rechten. Dat contract bestaat niet in het geval van XRP, waardoor de advocaat van Ripple beargumenteert dat er geen sprake van een effect is. Als dat argument standhoudt, dan kan het project straks eindelijk weer vooruitkijken. 

Ripple nieuws

Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Ripple haalt voor eerste keer in jaren geen 1 miljard XRP uit Escrow Ripple haalt voor eerste keer in jaren geen 1 miljard XRP uit Escrow
Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten