Ripple xrp token
Ripple

Advocaat Ripple hint op overwinning, XRP koers stijgt

XRP is ook vandaag weer één van de best presterende cryptomunten. De koersstijging van de afgelopen week heeft alles te maken met de vooruitgang in de rechtszaak met de SEC. Omdat de positief rondom de token nu dus eindelijk terug lijkt te keren verwachten technisch analisten dat de Ripple koers op korte termijn nog veel verder kan stijgen.

Wat is de reden van de XRP prijsstijging?

Dat de Ripple koers stijgt deze week is een uitermate goed teken. Dit omdat de rest van de cryptomarkt het juist zwaar heeft. De prijsstijging van de XRP token is dus volledig toe te schrijven aan de ontwikkelingen in de rechtszaak tegen de SEC. Hoewel beide partijen een kort geding hebben aangevraagd, lijkt Ripple steeds meer vertrouwen te hebben in de uitkomst.

Dat Ripple steeds meer vertrouwen heeft in de uitkomst is duidelijk te zien aan de twitter berichten van de advocaat van het bedrijf, genaamd Stuart Alderoty.

Alderoty, verklaarde dat de SEC niet in staat is geweest om aan één enkel punt van de Howey-test van het Hooggerechtshof te voldoen. De Howey-test is hoe de toezichthouders een asset als een security onderscheiden. Verder vertelt de advocaat dat Ripple zelfverzekerd is en dat dit het begin van het einde kan zijn voor de rechtszaak die sinds december 2020 aan de gang is.

Tot waar kan de XRP koers stijgen?

De prijs van de XRP token is in de afgelopen week met meer dan 30 procent gestegen. Tijdens deze koersstijging heeft XRP een belangrijke technische weerstand van $0,384 doorbroken en zelfs het $0,397 niveau om weten te zetten als ondersteuning. Verschillende technisch analisten vertellen dat dit een zeer positief teken is en de kans vrij groot is dat de token spoedig tot het $0,46 niveau zou kunnen stijgen. Als dit ook lukt kunnen de volgende weerstandszones op $0,560 en $0,596 op worden gezocht.

XRP koers 22 september
XRP koers 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Technisch en fundamenteel gezien ziet het er allemaal dus vrij positief uit voor Ripple investeerders. Echter, slecht nieuws rondom de rechtszaak, of een koersval tot onder het ondersteuningsgebied van $0,384 zou een grote koersval kunnen veroorzaken. Mocht dit inderdaad gebeuren zal er ondersteuning liggen rond de $0,36 en in een noodgeval zou het $0,33 niveau opgezocht kunnen worden.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins