Ripple xrp token
Ripple

XRP koers van 589 dollar in aantocht?

Je hebt binnen de crypto-gemeenschap mensen die van XRP houden en mensen die de digitale munt haten. De reden daarvoor lijkt te liggen in de doelen van het project. Waar Bitcoin is begonnen als een alternatief voor het traditionele financiële systeem, zien Ripple en XRP juist mogelijkheden om het bestaande systeem te verbeteren.

Simpel gezegd: Bitcoin is tegen de banken, XRP werkt samen met de banken.

Koers van 589 dollar per munt

De afgelopen dagen ging er een voorspelling van Balaji Srinivasan rond, waarin hij stelt dat de Bitcoin koers binnen 90 dagen stijgt naar 1 miljoen dollar per munt als gevolg van hyperinflatie. Als dat mogelijk is, dacht David Gokhstein, dan moet een XRP koers van 589 dollar ook tot de mogelijkheden behoren.

Gokhstein wil met zijn bericht overigens niet zeggen dat hij een koers van 589 dollar verwacht, maar wil meer aangeven dat het volgens hem vreemd is hoe dit soort voorspellingen worden ontvangen.

Als iemand voorspelt dat de Bitcoin koers binnen 90 dagen naar de 1 miljoen dollar stijgt, dan is iedereen enthousiast. Terwijl mensen die ogenschijnlijk onbereikbare doelstellingen voor XRP publiceren worden weggelachen.

Bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Over de voorspelling van Balaji Srinivasan dat de Bitcoin koers binnen 90 dagen op 1 miljoen dollar staat is Gokhstein duidelijk. Dat gaat volgens hem niet gebeuren. “Realistisch gezien is er geen kans dat de Bitcoin koers de komende 90 dagen naar 1 miljoen dollar stijgt. Maar het zorgt wel voor goede gesprekken op social media”, aldus Gokhstein.

Dat lijkt overigens ook het doel van Srinivasan, die zelf ook wel inziet dat een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar binnen 90 dagen een hele lastige klus is. Wat hij vooral wil bereiken is dat mensen inzien dat hun geld in het traditionele financiële systeem niet veilig is.

Hij wil mensen laten nadenken over banken en de manier waarop zij met ons geld omgaan. Bitcoin is daar een alternatief voor en dat hoopt hij naar de voorgrond te krijgen. Vooralsnog lijkt Srinivasan daar redelijk in te slagen.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen