XRP token, Ripple
Ripple

XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden

De koers van de XRP token van Ripple is de afgelopen 24 uur met 4,53 procent gestegen en staat voor de laatste week zelfs op een plus van 24,98 procent. Op het moment van schrijven koop je een XRP token voor 0,4869 dollar en gaat het weer de goede kant op met het project. Het optimisme rondom XRP lijkt te ontstaan vanwege de rechtszaak van de CFTC tegen Binance.

Wat is er aan de hand?

Het is je vast niet ontgaan dat Ripple al jaren een rechtszaak voert tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Onderwerp van die rechtszaak is het vraagstuk of de XRP token van Ripple kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving.

Gek genoeg lijkt het erop alsof het starten van een rechtszaak tegen Binance door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een reden is voor optimisme onder de XRP-gemeenschap.

Volgens de CFTC kwalificeren veel grote tokens die op Binance beschikbaar zijn namelijk als grondstoffen, wat betekent dat het geen effecten kunnen zijn. Dat zou kunnen betekenen dat XRP tokens ook onder de jurisdictie van de CFTC vallen.

Ripple CTO is het daarmee eens

Ripple CTO David Schwartz deelde eerder al argumenten voor XRP tokens als digitale grondstoffen. “XRP is een rauw goed dat handelt in de commercie en één XRP wordt hetzelfde behandeld als iedere andere XRP. Dat is de definitie van een grondstof”, aldus Schwartz in januari.

Geen enkel deel van de waarde van de token komt volgens Schwartz van een juridische verplichting van iemand naar de tokenhouders. Dat zou betekenen dat XRP niet kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wet en Ripple de rechtszaakt tegen de SEC zal winnen.

We krijgen waarschijnlijk snel de antwoorden op dit vraagstuk, want de verwachting is dat de rechter binnenkort uitspraak doet in de zaak tussen Ripple en de SEC. Voor nu ziet het er allemaal dus wat rooskleuriger uit voor de token, want de markt is groen vandaag, in tegenstelling tot andere grote munten als Bitcoin en Ethereum.

Ripple nieuws

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Ripple breidt verder uit in Azië met XRPL fonds
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken